preloader
Blog
DESPRE RAZELE X ȘI NEJUSTIFICATA ÎNGRIJORARE FAȚĂ DE IRADIERE

DESPRE RAZELE X ȘI NEJUSTIFICATA ÎNGRIJORARE FAȚĂ DE IRADIERE

Efectuarea unei radiografii panoramice sau a unei radiografii intraorale nu este doar o practică “de rutină” , efectuată nediferenţiat asupra tuturor pacienţilor şi în orice situaţie.

 

Atunci când vrei să beneficiezi de o radiografie dentară Piaţa Muncii, te invităm în Centrul de imagistică dentară YTS-Dental View din Piaţa Muncii, sector 3, Bucureşti.

 

Acesta este primul centru de imagistică dentară din România care are în dotare Computerul Tomograf cu Fascicul Conic Planmeca ProMax 3D Mid.

 

Cercetările au confirmat că radiografia intraorală este superioară radiografiei panoramice pentru diagnosticarea patologiei dentare comune (carii, patologie parodontală și periapicală).

 

Reglementările UE sunt menite a asigura o practică imagistică sigură și calitativă

 

Recomandările au fost înglobate în mai multe directive. Directivele UE constau în recomandări menite a asigura calitatea și siguranța investigațiilor radiologice, privind:

 

 • Justificarea necesității și optimizarea investigațiilor radiologice;
 • Măsuri privind controlul calității echipamentelor radiologice;
 • Proceduri pentru evaluarea anuală a dozele de radiaţii primite de pacienți în cele mai frecvent efectuate examinări
 • radiologice;
 • Evaluarea calităţii imaginii și, de asemenea, o evaluare a nivelurilor de dozaj al radiațiilor.
   

Controlul dozelor la pacienți, combinat cu producerea de imagini de înaltă calitate, constituie criteriile de bază ale evaluării primare a stării echipamentului radiologic utilizat, precum şi aspectele importante ale instruirii personalului implicat în lucrul cu radiaţiile ionizante.

 

radiografie dentara, radiografie dentara piata muncii, radiografie dentara digitala piata muncii

 

Discuţia prealabilă cu medicul stomatolog este utilă şi recomandată

 

Pentru eliminarea completă a temerilor, o discuţie în această privinţă cu medicul stomatolog sau cu specialiştii imagişti este foarte utilă.

 

Specialiştii Centrului de top YTS-Dental View din Oradea, aparţinând primei şi celei mai mari reţele de centre de imagistică dentară din ţară, posesoare a celei mai noi tehnologii în domeniu şi a unor experţi cu vastă expertiză, îți stau, pentru acest lucru, cu căldură, la dispoziţie.

 

Ca urmare a recomandării medicului stomatolog, echipa noastră medicală poate realiza, în cele mai profesioniste condiţii, radiografiile sau tomografiile dentare, în sistem digital, de care ai  nevoie, la un raport calitate-preţ dintre cele mai bune de pe piaţă şi la un nivel minim de radiaţii.

 

Pentru radiografie dentară Piaţa Muncii, te așteptăm în Centrul radiologie dentară digitală YTS-Dental View Piața Muncii.

 

Principii, protocoale şi reglementări

 

Organizațiile de specialitate au elaborate un Protocol, care se referă la modul în care investigațiile radiologice pot fi realizate rezonabil, în perfect acord cu normele eficienţei și cu un nivel minim de iradiere.

 

Reglementările Protocolului au la bază un ghid cu aplicabilitate practică. Specialiştii noștri imagişti respectă în detaliu reglementările acestui ghid, pentru asigurarea unei protecţii maxime la iradiere a pacientului.

 

Așadar, ori de câte ori vei efectua o radiografie dentară Piaţa Muncii, în cadrul Centrului de radiologie dentară YTS- Dental View, vei beneficia de măsuri de siguranță și de cel mai mic nivel de radiație necesar obținerii unei investigații radiologice calitative.

 

Ghidul include dispoziții precum:

 

 • Medicul dentist va stabili dacă procedura este necesară, pe baza unor factori precum istoricul dentar, data ultimei expuneri radiologice a pacientului, statusul dentar și starea sănătății.
 • Protejarea pacientului cu un șorț cu plumb, precum și aplicare unui guler tiroidian atunci când acest lucru este posibil;
 • Aplicarea celei mai rapide setări de viteză (pentru cea mai scurtă expunere la radiații posibilă), indiferent dacă razele X sunt film sau digitale;
 • Respectarea protocolului standard în ceea ce privește expunerea și procesarea imaginilor;
 • Scăderea dimensiunii fasciculului de raze X pentru a se potrivi cu receptorul imaginii atunci când acest lucru este posibil;

 

Discuţia cu medicul stomatolog şi furnizarea tuturor informațiilor necesare

 

După cum am mai spus, este foarte util să porți o discuţie deschisă cu medicul tău stomatolog la începutul fiecărei vizite, pentru a te asigura de înţelegerea reciprocă, dar şi pentru a-ți putea da un acord informat cu privire la investigațiile radiologice la care vei fi supus.  

 

Trebuie ţinut cont de toate informaţiile privitoare la situaţia ta particulară, cum ar fi sarcina, expunerea ta recentă sau curentă la radiații sau efectuarea unei intervenţii chirurgicale – date care pot modifica decizia de apelare la investigațiile radiologice și planul de tratament.

 

Centrul Dental View din Piaţa Muncii, sector 3, Bucureşti îți stă la dispoziție cu servicii şi tehnologii radiologice de top, pentru o radiografie dentară Piața Muncii de înaltă calitate, efectuată în deplină siguranță.

Call Now Button