preloader
Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Pentru radiografiile dentare nu este necesara programarea. Pentru tomografii computerizate, seturi ortodontice, status radiologic bimaxilar, programarile nu sunt obligatorii dar sunt recomandate pentru a eficientiza timpul de asteptare a pacientului.

Scanări intraorale necesita programare, acestea fiind realizate doar in clinica YTS Dental View AVIATORILOR.

Radiografiile dentare sunt proceduri rapide si eficiente. Majoritatea radiografiilor intraorale dureaza doar cateva minute, in timp ce radiografiile panoramice pot dura putin mai mult, de obicei sub 15 minute (cu tot cu timpul de asteptare).

Rezultatele radiografiilor sunt foarte clare și se eliberează pe loc.

Tomografiile dentare sunt procesate în 24 de ore.

In cazul in care s-a cerut si varianta printata, nu doar digitala, dosarul fizic poate fi predat la cabinet sau preluat de catre pacient in 48 de ore.

De asemenea, YTS-Dental View arhivează  radiografiile efectuate, în format digital, în așa fel încât există un suport suplimentar în cazul în care imaginile inițiale au fost deteriorate.

Radiografiile dentare sunt considerate sigure pentru majoritatea pacientilor. Desi implica expunere la radiatii ionizante, nivelul este extrem de scazut si este considerat neglijabil comparativ cu beneficiile diagnosticului precis.

Doza de radiatii in cazul tomografiilor difera foarte mult in functie de marimea tomografiei cat si indicatiile pentru care aceasta a fost recomandata (tomografie totala maxilara si mandibulara, tomografie unidentara, tomografie ATM, etc). Absolut toate dozele sunt inregistrate si pacientul poate cunoaste exact valoarea acestora, dupa dar si inainte de efectuarea tomografiei.

 

 

Da. In format digital se poate retrimite gratuit oricand (completand formularul online de cerere redirectionare investigatie radiologica de pe site), iar pentru formatul fizic va trebui achitata reprintarea.

 

 

Realizam radiografii dentare persoanelor insarcinate dar numai cu acordul in scris al medicului ginecolog.

Da, pacientii care poarta aparat dentar pot face radiografii dentare. Aparatul dentar poate interfera usor cu imaginea, dar radiografiile sunt posibile si pot oferi informatii valoroase despre sanatatea dentara.

Realizam radiografii dentare persoanelor insarcinate dar numai cu acordul in scris al medicului ginecolog.

Pregatirea pacientului
Indepartarea bijuteriilor/obiectelor metalice pentru a nu interfera cu calitatea imaginii (in cazul radiografiilor extraorale)

 

Pozitionare
Asezarea pacientului si informarea acestuia cu privire la faptul ca trebuie sa ramana nemiscat pentru a maximiza claritatea imaginilor si informarea acestuia asupra mai multor instrucțiuni pe care acesta trebuie sa le respecte

 

Efectuarea radiografiei
In timpul efectuării radiografiei, operatorul radiolog va parasi incaperea.

 

Procesarea datelor
Imaginile capturate sunt transmise catre un computer, unde software-ul specializat le proceseaza pentru a construi o imagine 2D detaliată de mare fidelitate

 

Trimiterea datelor
Investigatiile radiologice sunt trimise automat din sistem pe e-mail, atat medicului stomatolog dar si a adreselor de e-mail oferite de pacient in momentul procedurii de inregistrare la receptie

Frecventa sigura a radiografiilor dentare depinde de starea de sanatate orala a fiecarui individ. In general, pentru adulti sanatosi, o radiografie dentara anuala este suficienta pentru monitorizarea continua. Cu toate acestea, in cazuri specifice, cum ar fi tratamentele ortodontice sau monitorizarea unei probleme dentare, medicul poate recomanda radiografii mult mai frecvente.

Nu exista nici din punct de vedere etic si nici legal un numar anual, atata timp cat se respecta principiul ALARA (As Low as Reasonably Achievable), atata timp cat avantajele intrec dezavantajele. Medicul este singurul care stabileste cate radiogorafii are nevoie un pacient si reamintim ca dozele de radiatii sunt foarte scazute.

Call Now Button