preloader
Ce este CBCT?

Ce este CBCT?

CBCT - Computer Tomograf cu Fascicul Conic

Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (CBCT) este o tehnologie de ultimă generaţie în domeniul imagisticii ce permite vizualizarea în plan tridimensional a zonelor scanate.

Folosind un fascicul conic de raze X, scanerul CBCT are nevoie, spre deosebire de tehnica “clasica”, de o unică rotaţie în jurul pacientului pentru a prelua sute de imagini ale zonei de interes, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul unui software de imagistică, în vederea obţinerii modelului virtual 3D al pacientului.

Întreaga procedură este de foarte scurtă durată, iar gradul de expunere la radiaţii în cazul unei tomografii computerizate realizate cu CBCT este foarte scăzut în comparaţie cu tomografiile clasice.

Detaliile, claritatea si fidelitatea imaginii osoase este mult superioara tehnologiei folosite in tomografiile “clasice”.

Pozitionarea pacientului este mult mai usoara, aceasta fiind similara cu cea din cazul unei radiografii panoramice.

Pentru vizualizarea tomografiei, pe lângă analiza efectuată de către specialiştii noştri, medicilor li se pune la dispoziţie un software gratuit (Planmeca Romexis) cu ajutorul căruia imaginile pot fi manipulate pentru a arăta diverse unghiuri, pot măsura adâncimi, grosimi, densităţi, pot selecta numai anumite ţesuturi, etc.

Morita Veraview X800
RVQKcv1F_1573470999

Clinicile YTS-Dental sunt dotate cu un computer tomograf cu fascicul conic ultraperformant Morita X800 şi Planmeca ProMax 3D MID

În cazul Morita X800, o tomografie computerizată 3D are o durată medie de expunere la radiaţii foarte scăzut, iar în urma procedurii se obţin imagini la o rezoluție foarte înaltă.
Informaţiile 3D legate de structura anatomică a pacientului sunt preluate la scara 1:1 şi sunt stocate sub formă de voxeli. Voxelul este o unitate cubică de volum şi poate fi considerat corespondentul 3D al pixelului.
Nuanța fiecărui voxel (cub) indică densitatea structurii anatomice corespunzătoare la nivelul obiectului original. Acest plus de informaţie pe care îl aduce o scanare 3D poate fi un factor determinant în alegerea tratamentului în domenii precum implantologie, ortodonţie, chirurgie BMF etc. Cu cât dimensiunea voxelului este mai mica, cu atat calitatea imaginii este mai buna si se pot observa mai multe detalii. Morita X800 poate atinge dimensiuni ale voxelului incredibil de mici (80 microni).
Call Now Button