preloader
Blog
YTS Dental View oferă investigaţii 3D complete pentru tratamentul ortodontic

YTS Dental View oferă investigaţii 3D complete pentru tratamentul ortodontic

radiografie dentara bucuresti, tomografie dentara bucuresti, yts dental view

 

În toate colțurile capitalei există câte un centru excelent de radiologie dentară, care vă aşteaptă cu căldură pentru realizarea setului ortodontic imagistic complet, în vederea începerii tratamentului ortodontic de plasare pe dinţi a unui aparat de corectare şi aliniere.

 

Este vorba despre centrule YTS Dental View! Reputaţia acestei reţele de unităţi radiologice este bine cunoscută, YTS-Dental View fiind prima şi cea mai mare reţea de centre de imagistică dentară digitală din România, având servicii şi echipamente ce răspund celor mai înalte standarde.

 

Principalul echipament din dotarea Centrului Dental View, reprezentând cea mai avansată tehnologie actuală din domeniul radiologiei dentare, este Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (Cone Beam Computed Tomography – CBCT) –  tomografie dentară, care permite vizualizarea în plan tridimensional a zonelor scanate.

 

Folosind un fascicul conic, divergent de raze X, scanerul CBCT are nevoie de o unică rotaţie în jurul pacientului pentru a prelua sute de imagini ale zonei de interes, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul unui software de imagistică, în vederea obţinerii modelului virtual 3D al pacientului.

 

Întreaga procedură este de foarte scurtă durată, iar gradul de expunere la radiaţii în cazul unei tomografii dentare computerizate realizate cu CBCT este foarte scăzut în comparaţie cu tomografiile clasice.

 

radiografie dentara bucuresti, tomografie dentara bucuresti, yts dental view

 

Monitorizarea radiculară nu mai este suficientă doar cu ajutorul razelor X panoramice

 

Stabilitatea, funcţionalitatea şi estetica unui tratament ortodontic de succes depinde de aşeza-rea corectă a rădăcinilor. În pofida acestui lucru, majoritatea medicilor ortodonţi îşi concentrea-ză atenţia mai mult pe ceea ce este supragingival, pe poziţia coroanei, în condiţiile în care nu rădăcinile sunt formaţiunile dentare implicate direct în contactele estetice şi ocluzale.

 

Chiar dacă aparatul ortodontic este bine realizat şi eficient, rezultat, în primul rând în urma tabloului imagistic fidel de detaliu şi de ansamblu oferit de setul imagistic ortodontic realizat cu fasciculul conic de raze X al CBCT-ului, cercetările şi studiile au arătat că el nu poate elimina complet recidiva malpoziţionării rădăcinilor şi că însăşi ocluzia naturală normală nu poate rămâne în continuare, pe parcursul întregii vieţi, neschimbată şi corectă.

 

Tomografiile dentare computerizate 3D obținute cu ajutorul CBCT Planmeca Promax 3D MID din dotarea Centrului Dental, furnizează medicilor stomatologi și specialiștilor posibilitatea de a examina până la cel mai mic detaliu zona de interes și, în același timp, emite cel mai scăzut nivel de radiații dintre toate aparatele disponibile momentan pe piață.

 

Imaginile preluate sunt foarte clare din punct de vedere radiologic, aparatul Planmeca Promax 3D MID producând imagini la o rezoluție excepțională.

 

Deşi utilizarea raxelor X panoramice este larg răspândită în monitorizarea stării de aliniere a dinţilor, cercetările şi studiile au arătat că razele X panoramice nu mai sunt suficiente singure; că singure, fără a fi însoţite de alte prospecţii specializate 3D, ele nu mai pot descrie cu exactitate poziţiile şi angulaţiile radiculare.

 

Iar aceasta este tocmai ceea ce realizează computerul tomograf cu fascicul conic – CBCT, al Centrului Dental View, oferirea unui complex de realităţi şi rezultate imagistice, care, împreună, vin să releve o situaţie cât mai fidelă şi completă a situaţiei dvs. cefalo-oro-dentare. Aceasta reprezintă o nouă etapă în abordarea imagisticii dentare.

 

Înaintea începerii tratamentului ortodontic, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. cefalo-oro-dentară. Centrul YTS Dental View vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul!

YTS Dental View vă așteaptă pentru a obține o imagine clară a situației dvs. dentare!

 

Call Now Button