preloader
Blog
Radiologia dentară este obligatorie în procesul de inserare al implantului în arcadă?

Radiologia dentară este obligatorie în procesul de inserare al implantului în arcadă?

radiografie panoramica, tomografie dentar, computer tomograf, radiografi partiale, radiografie denta

 

Implantologia dentară a devenit în ultimii ani o procedură frecvent realizată pentru a înlocui dinții lipsă. Pentru inserarea implantului este nevoie de o procedură de radiologie dentara, care să stabilească locația potrivită pentru acesta și să furnizeze informații despre structura osoasă maxilară.

 

În următoarele rânduri vom vorbi puțin despre rolul tomografiei dentare în procesul de inserție a implantului dentar și despre avantajele pe care le oferă această procedură.

 

Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (CBCT) este o tehnologie de ultimă generaţie în domeniul imagisticii, ce permite vizualizarea în plan tridimensional a zonelor scanate.

 

Folosind tomografia dentară, scanerul CBCT are nevoie de o unică rotaţie în jurul pacientului pentru a prelua sute de imagini ale zonei de interes, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul unui software de imagistică, în vederea obţinerii modelului virtual 3D al pacientului.

 

Întreaga procedură este de foarte scurtă durată, iar gradul de expunere la radiaţii în cazul unei tomografii dentare computerizate realizate cu CBCT este foarte scăzut în comparaţie cu tomografiile clasice.

 

Pentru vizualizarea tomografiei dentare , pe lângă analiza efectuată de către specialiştii noştri, medicii au la dispoziţie software-ul Planmeca Romexis, cu ajutorul căruia imaginile pot fi manipulate pentru a arăta diverse unghiuri, pot măsura adâncimi, grosimi, densităţi, pot selecta numai anumite ţesuturi etc.

 

Beneficiile cele mai de preț ale tomografiei dentare:

 

  • Localizarea și determinarea distanței față de structurile anatomice vitale;
  • Evaluarea grosimii crestei alveolare și vizualizarea conturului osos;
  • Localizarea și evaluarea sinusurilor maxilare;
  • Localizarea canalului mandibular și trasarea nervului;
  • Stabilirea densității osoase în zona de interes;
  • Localizarea pre-chirurgicală precisă a implantului prin calculul spațiului alveolar, poziției rădăcinilor existente, cât și evaluarea osului alveolar;
  • Alegerea optimă a dimensiunii, tipului de implant și a posibilităţii simulării de implant.

 

 

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS – Dental View, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

 

 

YTS Dental View vă așteaptă pentru a obține o imagine clară a situației dvs. dentare!

Call Now Button