preloader
Blog
MODULUL ROMEXIS 3D DIN DOTAREA CENTRELOR YTS-DENTAL VIEW ESTE O UNEALTĂ IMAGISTICĂ PUTERNICĂ

MODULUL ROMEXIS 3D DIN DOTAREA CENTRELOR YTS-DENTAL VIEW ESTE O UNEALTĂ IMAGISTICĂ PUTERNICĂ

Modulul Planmeca Romexis 3D este un echipament avansat, aflat în dotarea Centrului de imagistică Dental View din Piaţa Sudului (Șoseaua Olteniței 87, sector 4, București), precum şi în dotarea tuturor celorlalte şapte centre ale YTS-Dental View (prima şi cea mai mare reţea de centre de imagistică din ţară ) din Bucureşti şi Oradea.

 

Acest echipament de asamblare şi utilizare superioară a imaginilor 3D captate este conexat cu computerul tomograf principal, cu fascicul conic (Cone Beam Computed Tomograph), cel care captează imaginile prin rotaţia în jurul pacientului, precum şi cu software-urile clinice şi tehnice de cabinet. 

 

El permite, printre altele, suprapunerea flexibilă a două imagini CBCT. Acest lucru serveşte la realizarea foarte limpede a comparațiilor de stare pretratament şi posttratament, iar caracteristica poate fi utilizată și pentru urmăririle chirurgiei ortognatice sau tratamentelor ortodontice, de exemplu.

 

Capacitatea de suprapunere a imaginilor CBCT

 

Instrumente pentru endodonție

 

Unităţile de imagistică 3D Dental View beneficiază de înaltă rezoluţie, cu o dimensiune a voxelului de 75 µm, special concepută pentru imagistica endodontică. Utilizarea imagisticii CBCT Planmeca ProMax 3D Mid îşi găseşte o consistentă fructificare în domeniul stomatologic endodontic (cel care se ocupă cu tratamentul infecţiilor pulpei dentare si al complicaţiilor acestora în parodonţiul apical (ţesutul situat sub dinte).

 

Datorită acestei înalte rezoluţii 3D, a capacităţilor sale superioare de vizualizare, modulul Romexis Planmeca este ideal pentru diagnosticare endodontică şi educarea pacientului, care îşi poate vedea şi analiza pe monitor starea, precum şi căile de tratament ce se impun şi care vor fi practicate (preţ tomografie dentară sector 4).

 

Canalele radiculare, traumele, fracturile radiculare și resorbția rădăcinii pot fi ușor evaluate, ducând la diagnostice și planuri de tratament precise.

 

tomografie dentara, tomografie dentara computerizata bucuresti, pret tomografie dentara, dental view

 

Despre mobilitatea datelor şi realizarea modelelor de suprafaţă

 

Ceea ce mai permite în mod plenar modulul Romexis, în cadrul realizării tomografiei computerizate cu fascicul conic (tomografie Cone Beam) este mobilitatea datelor. Şi când ne referim la acest aspect deosebit de important, ne referim la faptul că orice tip de date 3D, existente într-un format de fişier standard, pot fi importate sau exportate din Romexis.

 

De asemenea, uşurinţa manipulării şi utilizării lor fizice este astfel mult mai mare, iar “scurgerea” de date, aflate pe suport tradiţional, pe drumul dintre centrul de imagistică şi cabinetul dentar (sau dintre cabinetele dentare, în cazul părerilor clinice suplimentare) este eliminată. Pacientul are toate datele pe un mic şi uşor de manipulat compact disc (CD), pe care îl poate purta în buzunar.

 

Legat de date, mai trebuie precizat că software-ul permite, de asemenea, transformarea datelor volumetrice DICOM într-un model de suprafață și exportarea lor ca fișier STL. Modelele STL, precum scanări, coroane, bonturi, căi respiratorii și nervi pot fi exportate fie ca un singur fişier, fie în mod individual (preţ tomografie dentară sector 4)

 

Compatibilitatea înaltă permite integrarea modului Planmeca Romexis în funcţionări complexe

 

Şi, după cum am mai spus anterior legat de compatibilitatea modulului Romexis şi conectarea lui cu alte software-uri de cabinet, mai specificăm încă o dată că modulul imagistic 3D Planmeca Romexis prezintă importanta caracteristică funcţională de a putea fi integrat funcţionării software-urilor terţe, precum și cu portaluri și servicii de laborator – permițând ca datele să fie lansate şi exportate  cu un singur click.

 

Totuşi, ce este acest STL, despre care vorbim?

 

Fără a vă împovăra cu date tehnice de ordin digital, care nu interesează demersul dvs. dentar concret, nu vă spunem decât că STL (Standard Tessellation Language) este un format nativ pentru software-ul CAD de stereolitografie creat de 3D Systems.

 

Acest format de fișier este acceptat de multe alte pachete software; este utilizat pe scară largă pentru realizarea de modele rapide și fabricarea asistată de computer.

 

Fișierele STL descriu doar geometria suprafeței unui obiect tridimensional, fără nici o reprezentare a culorii, texturii sau a altor atribute comune ale modelului CAD. Iată, deci, de unde provine puterea de compatibilitate şi fiabilitate a modulului Planmeca Romexis, versatilitea sa funcţională deosebită.

 

Înaintea începerii tratamentului, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View din Piaţa Sudului, sector 4, Bucureşti   (preţ tomografie dentară sector 4), aparţinând primei şi celei mai mari reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS-Dental View Piaţa Muncii, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Call Now Button