preloader
Blog
IMAGISTICA DENTARǍ 3D

IMAGISTICA DENTARǍ 3D

IMAGISTICA DENTARǍ 3D ÎN BUCUREȘTI

 

Tehnologia 3D a transformat imagistica medicală în moduri nebănuite.

În prezent, termenul de 3D este ceva normal, uzual, însă cu ani în urmă era ceva de domeniul SF-ului, pentru cei mai mulţi dintre noi.

 

Ce înseamnă 3D pentru imagistica dentară?

Imagistica dentară 3D nu a revoluţionat doar modul în care medicii stomatologi vedeau detaliile cavităţii orale, ci chiar modul în care aceştia tratează problemele de sănătate dentară.

Tehnologia 3D oferă astăzi detalii privitoare la toate cele 3 dimensiuni ale obiectului real: înălțime, lățime și adâncime.

Imaginile 2D prezintă obiectele doar din punct de vedere al înălţimii şi lăţimii.

Dar, în afară de volum, imagistica 3D redă imagini mult mai clare ale ţesuturilor moi, alături de foarte fine şi exacte detalii ale ţesutului osos.

Rezoluţia crescută a imaginilor rezultate a fost obţinută în ani de cercetări aprofundate şi de salturi tehnologice, prin conceperea de echipamente din ce în ce mai performante.

 

Imagistică dentară 3D în București

 

Una dintre principalele direcţii ale cercetării în acest domeniu a fost şi este reprezentată de reducerea radiaţiilor din cadrul investigaţiilor radiologice.

Imagistica dentară 3D reprezintă rezultatul avansărilor tehnologice şi întruchipează cele 3 obiective: imagini clare, radiaţii minime, confort sporit (investigaţii rapide, în poziţie verticală).

 

Computerul Tomograf cu Fascicul Conic – tehnologie de vârf cu radiaţii minime

Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (CBCT) este o tehnologie de ultimă generaţie în domeniul imagisticii ce permite vizualizarea în plan tridimensional a zonelor scanate.

Folosind un fascicul conic de raze X, scanerul CBCT are nevoie de o unică rotaţie în jurul pacientului pentru a prelua sute de imagini ale zonei de interes, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul unui software de imagistică, în vederea obţinerii modelului virtual 3D al pacientului.

Tomografie dentară cu fascicul conic în București

 

Întreaga procedură este de foarte scurtă durată, iar gradul de expunere la radiaţii în cazul unei tomografii computerizate realizate cu CBCT este foarte scăzut în comparaţie cu tomografiile clasice.

O tomografie computerizată cu fascicul conic are o durată medie de expunere la radiaţii de doar 6 secunde pentru o scanare de 18 secunde, iar în urma procedurii se obţin peste 300 de imagini.

Informaţiile 3D legate de structura anatomică a pacientului sunt preluate la scara 1:1 şi sunt stocate sub formă de voxeli. Voxelul este o unitate cubică de volum şi poate fi considerat corespondentul 3D al pixelului.

Culoarea fiecărui voxel (cub) indică densitatea structurii anatomice corespunzătoare la nivelul obiectului original.

Faptul că medicul poate vedea imagini din profunzimea ţesuturilor cavităţii orale, la scară reală, 1:1, determină diagnostice sigure şi tratamente eficiente.

Centrele de radiologie Dentară Digitală YTS-Dental View sunt echipate cu cea mai avansata aparatură din domeniu, pentru a oferi pacienţilor şi medicilor stomatologi radiologie la cote înalte de calitate.

 

Scanarea intraorală 3D

Cel mai performant sistem de amprentare digitală (Trios Color Pod) se află în dotarea Centrelor de Radiologe Dentară Digitală YTS-Dental View.

 

Scanare intraorala în București

 

Prin tehnologia de scanare intraorală 3D (trimitere la art cu scanarea intraorala) s-a spus adio mulajelor cu gust ciudat, ce produceau greaţa pacienţilor.

Amprentarea digitală este rapidă, comodă şi lipsită de toxicitatea materialelor de amprentă din trecut.

Acest tip de amprentare este posibilă prin utilizarea scanerului intraoral, dispozitiv medical care face 3.000 de poze pe secundă, ce sunt transmise în timp real unui soft care apoi reproduce în 3 dimensiuni forma dinților şi a maxilarelor cu o surprinzătoare acuratețe.

Totul durează doar 2-4 minute, iar rezultatul scanării poate fi imediat vizualizat pe computer.

Imaginile rezultate sunt deosebit de clare, iar tridimensionalitatea lor dă posibilitatea medicilor să realizeze lucrări cu adevărat remarcabile din punct de vedere estetic şi funcţional.

 

Imagistica dentară 3D, împreună cu ceilalţi paşi înainte, pe drumul evoluţiei medicinei dentare, transformă rapid stomatologia într-o ştiinţă mult mai exactă şi o practică mai plăcută pentru pacient.

 

Centrele de Radiologie Dentară Digitală din cadrul reţelei de imagistică dentară YTS-Dental View sunt primele care au adus cea mai avansată tehnologie radiologică în România.

Centrele de Radiologie și tomografie dentară YTS-DENTAL VIEW

 

Continuăm tradiţia, deschizând porţile a noi centre, precum Centrul YTS-Dental View Progresului, în care pacienţii români beneficiază de condiţii occidentale.

 

 

Call Now Button