preloader
Blog
DESPRE APLICAȚIILE TOMOGRAFULUI PLANMECA ȘI ALE SOFTWARE-ULUI ROMEXIS ÎN IMAGISTICA ORTODONTICĂ

DESPRE APLICAȚIILE TOMOGRAFULUI PLANMECA ȘI ALE SOFTWARE-ULUI ROMEXIS ÎN IMAGISTICA ORTODONTICĂ

În articolele noastre anterioare am dezbătut adeseori pe tema virtuţilor tomografiei computerizate cu fascicul conic (CBCT), realizată cu modelul de echipament radiologic avansat Planmeca ProMax 3D Mid, aflat în dotarea centrelor radiologice de top ale YTS-Dental View.

 

Continuăm a trata tema modulului software Planmeca Romexis 3D, cel care integrează şi prelucrează  realizările imagistice ale echipamentului Planmeca ProMax 3D Mid.

 

Analiza eficientă a căilor respiratorii

 

Doar câteva clickuri simple sunt necesare pentru ca software-ul Planmeca Romexis 3D să segmenteze imagistic căile respiratorii. El calculează automat volumul, zona minimă şi redă imagistic căile respiratorii ale pacientului  în culori tari.

 

Software-ul Planmeca Romexis 3D permite vizualizarea, analizarea imaginilor și compunerea de imagini 3D, realizate cu ajutorul opţiunii foto Planmeca ProFace®, opţiune disponibilă tuturor unităţilor imagistice de tip Planmeca CBCT, şi, de asemenea, permite importarea lor din alte surse în format de fişier OBJ standard.

 

Vei beneficia din plin de avantajele software-ului nostru avansat, în cadrul unei investigații de tomografie dentară sector 1.

 

Amprentare digitală și simularea tratamentelor ortodontice

 

Cu ajutorul amprentării digitale, a radiografiilor și tomografiilor digitale și ca urmare a introducerii informațiilor obținute, în software-ul Romexis, se creează un dosar digital și se creionează o imagine fidelă a pacientului, în plan digital.

 

Importanţi medici stomatologi din întreaga lume susţin ferm că tehnicile digitale  elimină materialul de amprentare dentar tradiţional (alginatul), care provoacă diferite boli şi nu se bucură deloc de aprecierea pacienţilor, înlocuindu-l cu deosebit succes şi precizie, prin scannerul digital de amprentare orală. De asemenea, acesta permite o restaurare finală mai bună, în condiţiile unei amprentări mult mai rapide și mai confortabile pentru pacient și medic deopotrivă.

 

Centrul Dental View din Aviatorilor (Bd. Aviatorilor, nr. 63, sector 1, Bucureşti), aparţinând primei şi celei mai mari reţele de centre de imagistică dentară din ţară, beneficiază, pe lângă această aparatură avansată, de specialişti imagişti experţi în acest domeniu, cu vastă experienţă în efectuarea investigaţiilor radiografice sau tomografice.  

 

Pentru o tomografie dentară sector 1 de calitate avansată, poți apela cu încredere la Centrul de radiologie digital și tomografie dentară YTS- Dental View Aviatorilor.

 

tomografie dentara, tomografie dentara computerizata, tomografie dentara sector 1

 

Planmeca Romexis 3D şi Planmeca ProFace

 

  • Diagnostice ortodontice

 

Ortodonția este specializarea stomatologică ce beneficiază din plin de avantajele şi posibilităţile imagisticii digitale, iar imaginile furnizate de tomografia computerizată cu fascicul conic sunt ideale pentru diagnosticele acestei specializări medicale  menită a restaura poziţia şi alinierea deficitară a dinţilor, pentru a oferi un zâmbet complet îmbunătăţit.

 

Software-ul Planmeca Romexis 3D, din dotarea Centrului Dental View – Aviatorilor, precum şi din toate celelalte şapte centre ale YTS-Dental View din Bucureşti şi Oradea, facilitează analiza simetriei scheletice, detectarea dinților neerupți şi  a situațiilor clinice supranumerare (aglomerările dentare), precum şi identificarea importantei probleme a resorbţiei şi orientării anormale a rădăcinii dentare

 

Iar software-ul Planmeca ProFace 3D, un alt instrument deosebit de valoros al acestui sistem digital, aflat la îndemâna experţilor imagişti, poate crea, de asemenea, imagini cefalometrice și vederi panoramice din imagini CBCT, pentru a fi utilizate în cadrul analizelor cefalometrice.

 

Examinarea şi analiza situaţiilor clinice în care este implicate articulaţia temporo-mandibulară (ATM)

 

Structuri osoase cefalice, dentare, maxilare, dar şi articulaţia temporo-mandibulară – iată spectrul spaţial de acoperire a tomografului CBCT, împreună cu software-ul său, Romexis 3D, cel care asamblează imaginile obținute de echipamentul radiologic,  într-o imagine integrată unică, 3 D, cum este cazul investigației de tomografie dentară sector 1.

 

Software-ul Romexis este conectat compatibil la software-urile de cabinet utilizate pentru planificarea tratamentului, managementul alocării resurselor (ERP) şi chiar realizarea efectivă, digitală a lucrării protetice.

 

Durerea cauzată de problemele articulației temporomandibulare (ATM) afectează o parte semnificativă a populației. Planmeca Romexis oferă puncte de vedere special concepute pentru examinarea și analiza situaţiilor ridicate de  ATM.

 

Ambele articulații ale pacientului pot fi evaluate în același timp de către software, prin realizarea de măsurători precise.

 

  • Suprapunerea imaginilor CBCT

 

Tot versatilul software Planmeca Romexis 3D permite şi suprapunerea flexibilă a două imagini CBCT, lucru care susţine in mod fericit comparaţia imaginilor pre-tratament şi post-tratament, precum şi urmărirea etapelor chirurgicale ortognatice (chirurgia care se ocupă de îmbunătăţirea raporturilor ocluzale şi faciale dintre cele două maxilare).

 

Echipamentele și software-ul din dotarea centrelor de radiologie și tomografie digital YTS-Dental View sunt menite să determine calitatea deosebită a investigațiilor radiologice de tipul investigației de tomografie dentară sector 1.

 

Îți stăm la dispoziție cu tehnologii avansate și specialiști experimentați pentru investigații sigure și calitative.

Call Now Button