preloader
Blog
Centrul Dental View explică tehnologia din spatele tomografiei dentare (CT) și importanța acesteia

Centrul Dental View explică tehnologia din spatele tomografiei dentare (CT) și importanța acesteia

tomografie dentara, radiologie dentara, yts dental view

 

În fiecare colț al capitalei există câte o clinică specializată pe radiologie dentară. Este vorba despre gruparea de centre YTS – Dental View, care reprezintă prima şi cea mai mare reţea de clinici de imagistică dentară din România.

 

Serviciile şi echipamentele acestei rețele, sunt concepute să lucreaze pentru a răspunde celor mai înalte standarde de calitate din domeniul stomatologiei.

 

Vorbim aici atât despre aparatura ultramodernă, de ultimă generaţie, aflată în dotarea centrelor, cât şi despre echipa de profesionişti care, utilizându-le, îşi orientează permanent întregul proces al muncii.

 

Pacienţii şi medicii colaboratori pot beneficia aici de gama completă de servicii de radiologie dentară: radiografii, tomografii, scanare intraorală digitală etc. Trebuie menţionat că YTS – Detal View este primul centru de imagistică dentară din România care are în dotare Computerul Tomograf cu Fascicul Conic Planmeca ProMax 3D MID.

 

 

Ce trebuie să ştiţi despre scanările CT dentare

 

Orice pacient sau viitor pacient trebuie să ştie că nici un tratament dentar, nici o  procedură dentară din cadrul unui tratament nu poate începe fără ca medicul dentist să ştie ce se află sub suprafata gingiilor şi dinţilor, fără să beneficieze de datele complete ale vizualizării situaţiei oro-dentare. Fie că este vorba de proceduri implantologice, endodontice, ortodontice sau chirurgicale.

 

Astfel, CT însemnând “Tomografie Computerizată”, scanerul CBCT (Cone Beam Computerized Tomography) este o mașină special concepută care utilizează raze X într-un fascicul conic, de obicei utilizat pentru imagistica medicală.

 

Promax 3D MID este un CT multifuncțional care poate realiza atât radiografii 2D (adică radiografii panoramice, bitewing-uri digitale, teleradiografii, radiografii ATM, radiografii ale sinusurilor maxilare), cât și tomografii computerizate 3D.

 

Imaginile preluate sunt foarte clare din punct de vedere radiologic, aparatul Planmeca Promax 3D MID producând imagini la o rezoluție excepțională.

 

Tomografiile computerizate 3D obținute cu ajutorul CBCT Planmeca Promax 3D MID furnizează medicilor stomatologi și specialiștilor posibilitatea de a examina până la cel mai mic detaliu zona de interes și, în același timp, emite cel mai scazut nivel de radiații dintre toate aparatele disponibile momentan pe piață.

 

 

Toate imaginile sunt asamblate apoi unitar

 

Scanarea CT de radiologie dentară realizează o serie de imagini cu raze X de cea mai înaltă caitate. Tehnologia computerizată avansată realizează apoi asamblarea unitară a acestor imagini pentru a forma o serie de “felii” ale spaţiului cranio-oro-dentar.

 

Medicul dentist care se ocupă de tratamentul dvs. poate astfel vizualiza în cele mai bune condiţii structurile interne ale capului, feţei, dar şi ale gâtului în 3 dimensiuni şi cu un grad extrem de ridicat de acurateţe.

 

 

 Nu ezitaţi în a realiza, la  YTS – Dental View, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare pentru a obține acel zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

YTS Dental View vă așteaptă pentru a obține o imagine clară a situației dvs. dentare!

 

Call Now Button