preloader
Blog
Ce se poate vedea cu ajutorul tomografiei dentare?

Ce se poate vedea cu ajutorul tomografiei dentare?

tomografie dentara, radiologie dentara, yts dental view

 

Scanarea CT, cunoscută mai frecvent sub numele de tomografie dentară, este un tip de imagistică medicală care este utilizată pentru a diagnostica și trata problemele de sănătate orală.

Această tehnologie utilizează raze X pentru a crea imagini tridimensionale ale dinților, maxilarelor și ale altor structuri din cap și gât.

 

Scanările CT dentare pot fi folosite pentru a identifica carii, tumori, fracturi și alte probleme dentare. De asemenea, acestea sunt adesea folosite pentru a planifica intervențiile chirurgicale dentare. Dacă vă confruntați cu probleme dentare sau de sănătate orală, ar trebui să discutați cu medicul dentist despre efectuarea unei tomografii dentare.

 

 

Ce se poate vedea la o scanare CT?

 

  • Promax 3D MID este un CT multifuncțional care poate realiza atât radiografii 2D (adică radiografii panoramice, bitewing-uri digitale, teleradiografii, radiografii ATM, radiografii ale sinusurilor maxilare), cât și tomografii computerizate 3D. Imaginile preluate sunt foarte clare din punct de vedere radiologic, aparatul Planmeca Promax 3D MID producând imagini la o rezoluție excepțională.

 

  • Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (Cone Beam) prezintă numeroase avantaje în comparație cu un simplu film panoramic sau cu tomografiile obținute cu ajutorul CT-urilor clasice.

 

Tomografiile computerizate obținute cu ajutorul CBCT furnizează medicilor mult mai multe informații decât cele obținute în mod normal, din interpretarea unei radiografii/ tomografii clasice.

 

Densitatea osoasă, dimensiunile la scara 1:1 a dentiției și a structurilor învecinate sunt doar câteva din informațiile suplimentare obținute prin efectuarea unei tomografii cu ajutorul CBCT, informații vitale în stabilirea unui diagnostic și a unui plan de tratament optim.

 

Pacientul care aplelează la serviciile specialiştilor şi tehnologiei acestui centru de radiologie dentară, trebuie, de asemenea, să ştie că scanerul CBCT de utilitate în radiologia dentară emite de obicei un nivel foarte scăzut de radiaţii comparativ cu scanările CT de scară amplă, ce se găsesc obişnuit în ambulatoriul spitalelor. Deci, temerea frecventă a pacientului în aceasată privinţă nu trebuie să existe.

 

Tehnologia CBCT oferă medicului dentist capacitatea de a urmări cu precizie locația structurilor osoase din jurul feței, cavității nazale și sinusurilor. Ce poate fi important decât acest lucru, care îi permite dentistului să evalueze orice boală în curs de desfășurare și, de asemenea, să planifice tratamente chirurgicale? Nimic nu va scăpa observaţiei sale. Orice anomalie de ordin medical va fi sesizată şi circumscrisă deciziei imediate (chirurgicale) sau de mai lungă durată (integrată planului terapeutic).

 

 

La ce foloseşte scanarea CBCT :

 

  • Planificarea plasării exacte a implantului dentar înainte de operaţia chirurgicală propriu-zisă (care, în pofida performanţelor medicale la care s-a ajuns, nu este una uşoară);
  • Evaluarea cantității şi calităţii osoase înainte de plasarea implantului dentar, în special în ceea ce privește localizarea sinusurilor și determinarea posibilelor tratamente de remediere a sinusurilor;
  • Evaluarea și localizarea canalelor nervoase vitale înainte de plasare a implantului dentar;
  • Planificarea extracției chirurgicale a dinților de minte afectați;
  • Detectarea și monitorizarea tumorilor maxilarului;
  • Localizarea și identificarea originilor patologice ale durerii cronice.

 

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS – Dental View, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

 

YTS Dental View vă așteaptă pentru a obține o imagine clară a situației dvs. dentare!

 

Call Now Button