preloader
Blog
Teleradiologia, pandemia şi Centrul Dental View din zona Lujerului, sector 6, Bucureşti

Teleradiologia, pandemia şi Centrul Dental View din zona Lujerului, sector 6, Bucureşti

teleradiografie dentară, teleradiografie dentară Lujerului, teleradiografie dentară sector 6, telera

 

O discuţie pe orice temă a activităţilor profesionale se poartă astăzi în condiţii speciale: acelea ale pandemiei de COVID – 19. Mai ales atunci când este vorba despre domeniul activităţii stomatologice, în care contactul pacient – personal medical este atât de apropiat, de neevitat şi fundamantal în cadrul practicii actului terapeutic.

 

Adaptarea la pandemie a vizat sistemele de sănătate din întreaga lume. Particule de lichid şi spută din aer, urme, formele diverse de contact etc. – toate favorizează răspândirea bolii.

 

Colectivul de specialişti de top ai Centrului de imagistică dentară Dental View din zona Lujerului (Bd. Iuliu Maniu 17, sector 6, Bucureşti) – teleradiografie dentară Lujerului, aparţinând primei şi celei mai mari reţele de centre de imagistică dentară din România, YTS-Dental View, cunosc foarte bine imperativele momentului şi utilizează (ca de altfel toate centrele Dental View), mai ales în aceste condiţii, teleradiografia.

 

Dar ce este teleradiografia?

 

Teleradiografia fiind, pe scurt, manipularea de la o distanţă de aproximativ 2 metri faţă de pacient a echipamentului radiologic, pentru realizarea unor imagini de ansamblu ale craniului, imagini care îl ajută pe medicul dentist să depisteze afecţiuni pe care nu le poate depista printr-un examen clinic obişnuit.

 

Datele furnizate astfel servesc studiului cefalometric, care evaluează tipul fizionomic, caracteristicile de creştere, relaţia dintre mandibulă, maxilar superior şi dinţi, profilul facial.

 

Poziţie verticală a pacientului, capul fixat în poziţia optimă, evitarea mişcărilor…

 

Avantajul major al teleradiografiei constă tocmai în depărtarea faţă de pacient, ceea ce elimină deformarea imaginilor şi posibilitatea măsurărilor precise, a analizei mai riguroase a situaţiei cefalo-oro-dentare, iar în condiţiile pandemice, a eliminării relaţiei apropiate dintre aparatură şi pacient, precum şi dintre pacient şi personalul medical (teleradiografie sector 6).

 

De menţionat că nivelul de radiaţie X în cazul teleradiografiei este foarte redus, de doar 0,015 mSv (miliserveţi).

 

Necesitatea adaptării stomatologiei la noile condiţii pandemice şi soluţia teledentisticii

 

Cum rata îmbolnăvirilor este foarte mare peste tot în lume şi în multe părţi ale lumii în creştere, riscul îmbolnăvirii cu acest virus fiind, de asemenea, foarte mare, cabinetele stomatologice şi centrele de imagistică dentară 2D şi 3D convenţionale sau digitale trebuie să lucreze cu mari precauţii şi să utilizeze, pe cât posibil, tehnici care să diminueze acest risc.

 

În acest sens, teledentistica poate oferi o soluţie inovatoare pentru continuarea în condiţii de siguranţă a practicii dentare pe timpul pandemiei. Rolul actual al teledentisticii este configurat de existenţa pandemiei.

 

Teledentistica facilitează tratamentul dentar de la distanță, oferind îndrumări și educație prin utilizarea tehnologiei informației în locul contactului direct față în față cu pacienții (teleradiografie sector 6).

 

Teledentistica şi specialităţile ei

 

Cuvântul „tele” înseamnă „îndepărtat” și, prin urmare, teledentistica satisface nevoia de distanțare socială, care este susținută de autoritățile sanitare pentru a limita răspândirea Covid – 19. Subunitățile teledentisticii sunt teleconsultarea, telediagnosticarea și telemonitorizarea.

 

TELECONSULTAREA – pacienții sau furnizorii locali de asistență medicală solicită consultarea specialiștilor stomatologi care utilizează metode de telecomunicaţie;
TELEDIAGNOSTICAREA – folosește tehnologia pentru a face schimb de imagini și date în diagnosticarea unei leziuni orală sau afecţiuni dentare;
TELEMONITORIZAREA – monitorizarea regulată a rezultatelor tratamentului și a progresiei bolii prin vizite virtuale.
 

Unii medici sunt rezistenţi la implementarea noului sistem dar nu şi specialiştii Dental View Lujerului, sector 6

 

Iar când vorbim despre provocările legate de acceptarea teledentisticii de către medicii stomatologi, vorbim de fapt despre rezistenţa manifestată de aceştia la complexitatea sistemului, a cărei principală funcţie este tocmai aceea de a găsi noi forme de demers clinic şi de abilităţi adaptative.

 

Este vorba despre teama de furnizarea unui diagnostic inexact, despre accesul slab la Internet, lipsa hardware-ului, despre lipsa de instruire, lipsa suportulu tehnic şi a expertizei etc. De asemenea, mai este vorba şi despre capacitatea slabă de adecvare a comunicării.

 

Specialiştii Centrului Dental View din Piaţa Muncii au avut o abordare adaptată neîntârziat noii situaţii pandemice în cadrul activităţii lor imagistice, oferind pacienţilor, pe lângă modalităţile imagistice curente – radiografii panoramice (pantomografii) şi parţiale dentare digitale, tomografii CBCT digitale, şi tehnici teleradiologice deosebit de preţioase şi eficiente, colaborând strâns cu medicii practicanţi de teledentistică (teleradiografie sector 6).

 

Viaţa noastră, a tuturor, a fost puternic afectată de actuala pandemie. Acum este momentul cel mai important pentru încorporarea teledentisticii a investigaţiei radiologice la distanţă în practica dentară de rutină. Ea ar susţine din plin sistemul dentar compromis în timpul pandemiei.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View din Lujerului, sector 6, aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din Româ-nia, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  YTS-Dental View Lujerului, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

 

Call Now Button