preloader
Blog
Teleradiologia – dar nu despre aspectul ei digital, ci despre comunicarea medicală la distanţă

Teleradiologia – dar nu despre aspectul ei digital, ci despre comunicarea medicală la distanţă

teleradiografie dentară, teleradiografie dentară Crângaşi, teleradiografie dentară sector 6, telerad

 

Bucuros de decizia lui de a folosi plenar teleradiologia, mai ale în condiţiile actuale de pandemie (în care teleradiologia este atât de recomandată), specialistul radiolog dento-maxilo-facial trebuie să îşi păstreze simţul critic cu privire la respecatrea investigaţiei radiologice şi a promptitudinii în cadrul calendarului terapeutic.

 

Este exact ceea ce fac specialiştii imagişti ai Centrului de top din zona Crângaşi a capitalei (Calea Crângași 29, clădirea Mega Image, etaj 1, sector 6), aparţinând YTS-Dental View, prima şi cea mai mare reţea de centre de imagistică din România (Bucureşti şi Oradea), posesoare a unei tehnologii ultraperformante şi a unor experţi de cel mai înalt nivel de teleradiografie dentară Crângaşi.

 

 

Care este situaţia actuală a teleradiologiei dentare?

 

  • Pandemia de COVID – 19

 

Serviciul de radiologie dento-maxilo-facială evoluează şi în România în conformitate cu evolu-ţiile tehnologice, dar şi cu imperativele momentului, cum ar fi, în prezent,  pandemia de COVID – 19, căreia sistemul de medicină dentară, grav afectat, trebuie să îi supravieţuiască.

 

Iar una dintre căile de supravieţuire este folosirea tot mai amplă a teleradiologiei dentare, adică a radiologiei operate de la o distanţă de aproximativ 2 metri faţă de pacient, care diminuează cu mult riscul îmbolnăvării cu COVID prin varii contacte.

 

  • Teleradiologia reprezintă o soluţie ce se impune

 

Deşi, din anumite motive, adaptarea la acest sistem de serviciu radiologic nu este generală, ea prezentând serioase rezistenţe din partea unor cabinete şi centre de imagistică dentară, foarte multe cabinete şi centre îşi desfăşoară activitatea eficient în aceste condiţii, protejând astfel pacientul, dar şi personalul propriu de infectare.

 

Pe această linie, există încă multe probleme care perturbă serviciile de radiologie dento-maxilo-facială, sau cefalo-oro-dentară (cum doriţi să le spuneţi), legate de localizare, timp, limitele tehnologice ale aparatului de raze X şi resursele umane. 

 

  • Detalii ale comunicării medicale teleradiologice

 

Teleradiologia înseamnă digitalizare, dar şi comunicare medicală. De aceea, reţeaua de comunicaţie este esenţială pentru teleradiologie.

 

Rețelele pot fi prin cablu sau fără cablu (fir).  Cea mai simplă reţea de comunicare este alcătuită dintr-o linie telefonică (sau o reţea digitală de servicii integrate), care poate fi conectată cu o alta prin mijlocirea unui modem, ea fiind cunoscută şi sub numele de conexiune dial-up.

 

Acest tip de conexiune este mai puţin strictă în ceea ce priveşte cerinţele de securitate, deoarece în cadrul ei este exclusă prezenţa unui alt partener intermediar. Modemul şi conexiunile lui pot fi utilizate la o viteză 9,6 kbit/s, iar conexiunea reţelei digitale de servicii integrate, la o viteză 64 kbit/s.

 

Serviciile integrate aferente conexiunilor reţelei digitale pot să fie duplicat: folosind 2-6 canale paralele, cu viteză de 128–384 kbits/s. Cele 3–5 canale aferente unei conexiuni de zonă largă de reţea (WAN) aparţin acestei conexiuni fixe ​​dintre diferitele instalaţii ale reţelei locale LAN, oferind viteze mai mari și conexiuni mai fiabile.

 

Conexiunea DSL prezintă soluţii la costuri mai mici decât conexiunea WAN (una dintre conexiunile de tip WAN este chiar Internetul) de teleradiografie dentară Crângaşi.

 

  • Comunicarea medicală teleradiologică fără fir

 

Dar există şi comunicare teleradiologică medicală fără fir, precum transmisia prin satelit, transmisia prin microunde și conexiunea de telefonie mobilă. Conexiunile prin satelit sunt utilizate direct sau ca parte a unei conexiuni WAN.

 

Transmisia prin microunde implică de obicei conexiune directă punct-la-punct.

 

Conexiunea de telefonie mobilă se bazează pe capacitatea de a transfera date de la operatorul de linie şi este, de obicei, conectată la LAN (la reteaua locală).

 

Staţia de revizuire a sistemelor teleradiologice se referă la punctul în care datele imagistice sunt revizuite. Ea conţine un monitor high-end cu rezoluţie de 1024 × 1024 pixeli (1K), recomandat în special pentru imagini în secţiune transversală şi pentru diagnosticul primar, la rezoluţia dată, a radiografiei digitale.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View din Crăngaşi, sector 6, Bucureşti, (teleradiografie dentară Crângaşi), aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  YTS-Dental View Piaţa Crângaşi, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

 

Call Now Button