preloader
Blog
COMUNICAREA MEDICALĂ LA DISTANȚĂ PRIN TELERADIOLOGIE

COMUNICAREA MEDICALĂ LA DISTANȚĂ PRIN TELERADIOLOGIE

Specialiştii imagişti ai Centrului de top de radiologie dentară digitală și tomografie din zona Crângaşi a capitalei, utilizează teleradiografia și teleradiologia.

 

YTS-Dental View, prima şi cea mai mare reţea de centre de imagistică din România (Bucureşti şi Oradea, utilizează tehnologii ultraperformante, pacienții noștri beneficiind de expertiza specialiștilor de înalt nivel. (teleradiografie dentară Crângaşi).

 

De ce teleradiologie dentară?

 

  • Pandemia de COVID – 19

Serviciul de radiologie dento-maxilo-facială evoluează şi în România în conformitate cu evolu-ţiile tehnologice, dar şi cu imperativele momentului, cum ar fi prezentul contaxt pandemic.

 

Iar una dintre metodele de creștere a siguranței este folosirea tot mai amplă a teleradiografiei dentare, adică a radiologiei operate de la o distanţă de aproximativ 2 metri faţă de pacient, care diminuează cu mult riscul îmbolnăvării cu COVID prin varii contacte.

 

  • Teleradiologia reprezintă o soluţie

Deşi, din anumite motive, adaptarea la acest sistem de serviciu radiologic nu este generală, Centrele YTS-Dental View îşi desfăşoară activitatea eficient, protejând astfel pacientul, dar şi personalul propriu de infectare.

 

teleradiografie dentara, teleradiografie dentara crangasi, teleradiografie dentara sector 6

 

Detalii tehnice ale comunicării medicale prin teleradiologie

 

Teleradiologia înseamnă digitalizare, dar şi comunicare medicală. De aceea, reţeaua de comunicaţie este esenţială pentru teleradiologie.

 

Rețelele pot fi prin cablu sau fără cablu (fir).  Cea mai simplă reţea de comunicare este alcătuită dintr-o linie telefonică (sau o reţea digitală de servicii integrate), care poate fi conectată cu o alta prin mijlocirea unui modem, ea fiind cunoscută şi sub numele de conexiune dial-up.

 

Acest tip de conexiune este mai puţin strictă în ceea ce priveşte cerinţele de securitate, deoarece în cadrul ei este exclusă prezenţa unui alt partener intermediar. Modemul şi conexiunile lui pot fi utilizate la o viteză 9,6 kbit/s, iar conexiunea reţelei digitale de servicii integrate, la o viteză 64 kbit/s.

 

Serviciile integrate aferente conexiunilor reţelei digitale pot să fie duplicat: folosind 2-6 canale paralele, cu viteză de 128–384 kbits/s. Cele 3–5 canale aferente unei conexiuni de zonă largă de reţea (WAN) aparţin acestei conexiuni fixe ​​dintre diferitele instalaţii ale reţelei locale LAN, oferind viteze mai mari și conexiuni mai fiabile.

 

Conexiunea DSL prezintă soluţii la costuri mai mici decât conexiunea WAN (una dintre conexiunile de tip WAN este chiar Internetul) (teleradiografie dentară Crângaşi).

 

  • Comunicarea medicală teleradiologică fără fir

Dar există şi comunicare teleradiologică medicală fără fir, precum transmisia prin satelit, transmisia prin microunde și conexiunea de telefonie mobilă. Conexiunile prin satelit sunt utilizate direct sau ca parte a unei conexiuni WAN.

 

Transmisia prin microunde implică de obicei conexiune directă punct-la-punct.

 

Conexiunea de telefonie mobilă se bazează pe capacitatea de a transfera date de la operatorul de linie şi este, de obicei, conectată la LAN (la reteaua locală).

 

Staţia de revizuire a sistemelor teleradiologice se referă la punctul în care datele imagistice sunt revizuite. Ea conţine un monitor high-end cu rezoluţie de 1024 × 1024 pixeli (1K), recomandat în special pentru imagini în secţiune transversală şi pentru diagnosticul primar, la rezoluţia dată, a radiografiei digitale.

 

Centrul Dental View Crângaşi (teleradiografie dentară Crângaşi) îți stă la dispoziție cu servicii şi tehnologii de top, în sediul din Calea Crângași 29, clădirea Mega Image, etaj 1, sector 6.

 

Nu ezita în a realiza aici, la  YTS-Dental View Piaţa Crângaşi, această etapă de început a planului restaurării tale dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care ți l-ai dorit dintotdeauna. Poți beneficia de teleradiografie dentară Crângaşi, în condiții moderne.

Call Now Button