preloader
Blog
Aspecte explicative ale teleradiologiei, în contextul impunerii ei pe piaţa de servicii dentare

Aspecte explicative ale teleradiologiei, în contextul impunerii ei pe piaţa de servicii dentare

teleradiografie dentară Colentina, yts dental view

 

Centrul Dental View din Colentina, sector 2, Bucureşti (Șos. Colentina 23, bloc 1B, IRTA, parter) lucrează şi cu teleradiografie digitală. Adaptarea sa la noul sistem, la avantajele sale şi la vremurile dificile, pandemice prin care trecem a fost rapidă şi fără rezerve.

 

Centrul funcţionează atât ca unitate de realizare şi interpretare a imaginilor, cât şi de staţie de trimitere a imaginilor captate în sistem digital către cabinete, prin înlocuirea filmului aferent razelor X cu un scaner CCD cuplat la sistem (teleradiografie dentară Colentina).

 

Revizuirea componentelor teleradiologice

 

Sistemul teleradiologic ar trebui să includă stocare locală pentru imagini, acest loc fiind unul retras, separat de circulaţia curentă a oamenilor, personalului medical etc. El trebuie să conţină un software uşor de gestionat.

 

În ceea ce priveşte conexiunile în bandă largă, ele sunt mai puţin adecvate afişării imaginii cu datele relevante ale pacientului.

 

Fluxul curent de lucru practicat în teleradiologie constă, în principal, din • staţia efectivă de lucru, conectată la celelalte staţii şi instalaţii, • linia de comunicare cu medicul dentist, care va trimite la baza locală toate datele necesare stocării imaginilor capatate de echipamente, • formularul online care conţine rapoarte şi informaţii, precum şi tot ceea ce este necesar facturării.

 

Despre specialistul radiolog şi atribuţiile lui

 

Imaginea radiografică electronică a pacientului, realizată prin metode teleradiologice dento-maxilo-faciale, este codată digital. Acest cod serveşte conexiunii dintre specialistul radiolog şi clinică, centrul de imagistică – toate datele imagistice fiind afişate şi stocate în cadrul secţiei de medicină dentară a clinicii.

 

Trebuie înţeles foarte bine că operatorul radiolog şi radiologul dento-maxilo-facial sunt două entităţi diferite. Datele imagistice aferente teleradiografiei, captate cu echipamentele speciale de către operatorul radiolog sunt trimise spre interpretare online radiologului dento-maxilo-facial (teleradiografie dentară Colentina).

 

Acesta din urmă este cel care face interpretarea care ajunge în cabinetul medicului stomatolog, cel care mai poate, la rândul lui, face o interpretare suplimentară proprie asupra aspectelor relevate teleradiologic.

 

Computerele personale conţin, în mod obişnuit, browserul necesar, dar, pe lângă el, mai este nevoie de un software pentru ca imaginile digitale să fie afişate la o calitate superioară şi în mod corespunzător pretenţiilor sistemului.

 

Responsabilitatea tuturor echipamentelor digitale, în frunte cu computerul, este de a prezenta imaginea într-un mod simplu, sigur, fiabil, pentru ca ea să poată fi distribuită în cele mai bune condiţii de relevanţă şi accesibilitate utilizatorilor (radiologi, medici stomatologi, clinici) (teleradiografie dentară Colentina).

 

Costuri şi alte dezavantaje

 

Din această cauză – a costului – prea numeroase cabinete şi centre imagistice au rămas fidele sistemului imagistic “localizat”, să îi spunem aşa, ba chiar şi celui convenţial, pe film, în detrimentul sistemului teleradiologic şi al celui digital. Deşi evoluţia tehnologică, a stomatologiei în ansamblul ei, precum şi, mai ales, condiţiile actuale pandemice, impun această schimbare la un nivel generalizat.

 

Căci staţiile de lucru ale fluxului sistemic teleradiologic sunt absolut necesare, dar necesită un cost relativ mare, uşurat doar de tehnica radiologică clasică, pe film, cu deplasarea umană a rezultatului imagistic între centru şi clinică, între departamentele specializate.

 

Un dezavantaj semnificativ al teleradiologiei, al realizării teleradiografiei şi al interpretării ei este distanţa, localizarea îndepărtată a centrelor imagistice sau clinicii, în zone în care nu există acces la Internet; ori, fără computer, teleradiologia, care este un sistem complet digitalizat, nu este posibilă.

 

Iar unul dintre cele mai mari neajunsuri se referă la capacitatea redusă de acoperire a necesarului tot mai mare de consultanţă şi interpretare radiologică, a insuficienţei personalului radio- logic specializat în lucrul cu acest sistem diferit de sistemul convenţional. 

 

Serviciul de consultanţă şi interpretare teleradilogică este tot mai solicitat la nivel de înalt profesionalism şi eficienţă pentru susţinerea planului de diagnostic şi tratament.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View din Colentina, sector 2, Bucureşti, (teleradiografie dentară Colentina), aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  YTS-Dental View Colentina, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

 

Call Now Button