preloader
Blog
YTS-Dental View practică metode de îmbunătăţire constantă a calităţii radiografiilor panoramice

YTS-Dental View practică metode de îmbunătăţire constantă a calităţii radiografiilor panoramice

radiografie panoramică

 

Centrul de excelenţă în imagistică dentară al YTS-Dental View beneficiază de specialişti cu vastă experienţă în realizarea radiografiilor dentare digitale, fie ele locale (retroalveolare, periapicale) sau panoramice (ortopantomograme), precum şi tehnologia de ultimă oră necesară.

 

Cele zece unităţi din Bucureşti şi Oradea ale acestei celei mai mari reţele de centre de imagistică din ţară îşi bazează activitatea pe tehnologia de ultimă oră implicată de echipamentul avansat CBCT – computerul tomograf cu fascicul conic.

 

Printre funcţiile sale multiple – în primul rând, realizarea tomografiilor 3D, investigaţie supe-rioară altora din multe puncte de vedere – se numără şi realizarea de radiografii panoramice 2D. De fapt, vom explica în cele de urmează cum datele oferite de radiografie pot fi conţinute, de fapt, în tomografia 3D.

 

Astfel, un singur aparat poate satisface toate cerinţele dvs. legate de radiografia panoramică, dar şi toate nevoile şi rigorile medicilor de diferite specialităţi. Fiindcă nici un tratament nu poate începe fără evaluarea datelor furnizate de investigaţia radiologică a situaţiei dvs. dentare.

 

 

Necesitatea îmbunătăţirii calităţii radiografiei panoramice

 

O radiografie panoramică oferă medicilor o imagine de ansamblu asupra sănătății bucale a pacientului și a stării structurilor asociate dinților; cu toate acestea, distorsiunea geometrică, ne-claritatea și suprapunerea structurală prezentă în aceste imagini ar putea influența judecata clinică.

 

Există însă o metodă care poate elimina aceste neajunsuri, conferind radiografiei panoramice acea precizie de care, de multe ori, este vitregită .

 

Date superioare radiografice pot fi obţinute din date tomografice CBCT

 

Am spus anterior că datele radiografiei panoramice pe care v-o efectuaţi pot rezulta automat şi printr-o metodă de sintetizare a lor din datele tomografiei computerizate cu fascicul conic (CBCT), fără suprapunerea altor structuri.

 

Practic, pe baza curburii arcadei dentare, sunt extrase poziţiile axiale lungi ale dinților superiori și inferiori, pentru a crea o suprafață curbă, panoramică, 3D, care relevează întreaga dentiție. În cele din urmă, radiografia panoramică este sintetizată prin dezvoltarea acestei suprafețe 3D.

  

Caracteristici ale acestei metode avansate:

  •  Efectuarea ei automată, fără intervenţia umană;
  • Radiografii panoramice mai subţiri decât cele produse prin alte metode existente, pentru a arăta întreaga dentiție, ceea ce contribuie la obţinerea clarităţii imagistice a structurilor anatomice;
  • Radiografii panoramice mai subțiri şi mai relevante inclusiv a smalțului, dentinei și pulpei dentare;
  • Datele radiografiei panoramice pot fi procesate rapid din datele obişnuite furnizate de CBCT.
     

În plus faţă de cele de mai sus, viteza și calitatea imaginii acestei metode fac din radiografia panoramică astfel obţinută o opțiune deosebit de atractivă pentru analiza în cabinet a situaţiei întregii dentiții.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View vă aşteaptă cu căldură să-i treceţi pragul, la un raport calitate-preţ al serviciilor care sfidează concurenţa.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS-Dental View, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS-Dental View , această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

 

Call Now Button