preloader
Blog
TRATAMENTUL STOMATOLOGIC EFICIENT ÎNCEPE CU O RADIOGRAFIE DENTARĂ EXACTĂ

TRATAMENTUL STOMATOLOGIC EFICIENT ÎNCEPE CU O RADIOGRAFIE DENTARĂ EXACTĂ

 

 

Cum putem măsura eficienţa unui tratament stomatologic? Prin atingerea, pe deplin, a obiectivelor acestuia, în condiţii de siguranţă deplină, cu minimizarea riscurilor aferente.

 

 

 

Diagnosticul corect

 

Un tratament stomatologic eficient are ca pornire un diagnostic corect.

Diagnosticul corect ţine de experienţa medicului şi de cunoştinţele sale, dar cunoştinţele nu sunt de folos atunci când medicul nu poate vedea prin ţesuturi, pentru a stabili exact diagnosticul.

În cazul unei carii în aparenţă foarte mici, de fapt, radiografia poate dezvălui o carie foarte mare, care deja a afectat nervul.

Sau poate duce la descoperirea mai multor focare de infecţie, nebănuite.

 

 

Cariile incipiente nu sunt întotdeauna vizibile, la fel ca şi cariile interdentare, ce sunt greu de observat la un  simplu consult.

Uneori medicul bănuiește prezenţa unei anumite afecţiuni, dar nu poate fi sigur până la vizualizarea imaginilor radiologice, care să confirme diagnosticul. O radiografie dentară exactă clarifică situaţia.

În cazul durerii dentare, diagnosticul diferenţial necesită obligatoriu examinarea radiologică a pacientului.

Dacă sursa durerii nu este depistată, sau este confundată, problema care a cauzat-o rămâne netratată, evoluează şi afectează din ce în ce mai puternic dintele respectiv.

Atunci când este vorba de evaluarea sănătăţii orale, in vederea realizării unui plan de tratament complex, este obligatorie evaluarea radiologică, pentru determinarea tuturor problemelor de sănătate, existente la momentul respectiv.

 

Tratamentul complet şi precis

 

 

Un tratament corect ţinteşte precis, elimină complet ţesutul afectat, curăţă orice urmă de bacterii şi sigilează locul tratat, pentru a împiedica reinfectarea.

 

În prezent, medicii care îşi respectă pacienţii şi reputaţia refuză efectuarea de tratamente stomatologice fără evaluare radiologică.

O radiografie dentară exactă este punctul de plecare pentru orice tratament stomatologic eficient.

 

Tratarea incompletă a unei infecţii dentare, de exemplu, poate fi foarte gravă, căci infecţia netratată poate distruge complet rădăcina şi poate trece în sistemul sanguin. Iar pierderea unui dinte este o problemă foarte gravă, necesitând implantul.

Vizualizarea radiologică a lungimii şi direcţiei exacte a canalelor radiculare, uşor realizată printr-o radiografie dentară exactă  este vitală pentru o obturaţie de canal corectă, completă.

Tratarea incompletă a cariei dentare determină reapariţia acesteia, sub obturație (plombă). Fiind mascată de obturație, aceasta îşi poate face de cap, nefiind observabilă decât radiologic.

 

 

 

Realizarea de extracţii şi intervenţii chirurgicale stomatologice

 

Medicii din cele mai moderne clinici stomatologice nu mai concep cum erau efectuate tratamentele pe vremuri, pe ghicite, sau cu ajutorul unor radiografii foarte neclare.

Extracţia dentară se face în prezent doar după investigarea radiologică a rădăcinii respectivului dinte, pentru a se stabili prezenţa formaţiunilor anatomice în jurul ei, dacă dintele poate fi extras în siguranţă clasic, sau este nevoie de intervenţie chirurgicală.

Intervenţia de inserare a implanturilor nu ar putea fi realizată în siguranţă fără tomografii dentare.

 

 

Tomografiile sunt utilizate pentru planificarea şi simularea intervenţiei de inserare a implanturilor, astfel încât intervenţia să decurgă în deplină siguranţă şi să fie exactă şi rapidă.

 

 

Depistarea afecţiunilor grave

 

O radiografie dentară exactă sau o tomografie performantă pot dezvălui sau confirma prezenţa unei afecţiuni orale periculoase, precum parodontoza.

Chistul dentar, granulomul sunt, de asemenea, uneori vizibile doar radiologic.

 

 

 

 

Centrele de Radiologie Dentară YTS-Dental View, amplasate în zone vitale din Bucureşti, îţi pun la dispoziţie cele mai performante aparaturi radiologice, pentru efectuarea de radiografii şi tomografii foarte calitative, cu radiaţii minime.

 

Call Now Button