preloader
Blog
Tehnicile de diagnosticare radiologică se aplică în mod selectiv şi specializat

Tehnicile de diagnosticare radiologică se aplică în mod selectiv şi specializat

Este util ca dvs. să fiţi informaţi în ceea ce priveşte tehnicile şi maniera de diagnosticare în imagistica dentară, mai ales în condiţiile în care există certe neclarităţi şi confuzii în rândul publicului legate de diferitele tehnici aplicate.

 

Acest lucru vă va ajuta să alegeţi – desigur, la îndrumarea medicului dvs. stomatolog – tipul de investigaţie imagistică cel mai potrivit relevării aspectelor legate de cazul dvs. particular şi îl va ajuta şi pe medic în analiza tuturor aspectelor legate de cel mai bun plan terapeutic care vă va fi aplicat.

 

radiografie dentara, radiografie dentara lujerului, radiografie dentara sector 6

 

Câte tipuri de examene radiologice există?

 

Există patru tipuri de examene radiologice dentare:

 

  • Radiografia intraorală: aceasta este un tip de radiografie dentară în care imaginea este surprinsă în interiorul gurii pacientului şi este destinată, în general, identificării cazurilor de carie interdentară (caria localizată între dinţii pacientului) sau a problemelor localizate la rădă-cinile dinţilor  – apicale şi periapicale.

 

Radiografiile dentare periapicale, cele mai cunoscute, sunt utilizate pentru a obține imaginea completă a structurii rădăcinilor și a coroanelor unuia sau a doi dinți. Dar frecvente sunt şi cele în care este utilizată o placă plasată între dinţii pacientului, care muşcată de către pacient, imprimă pe ea imaginea coroanelor.  Ea este utilizat în special în cazurile de carie interpro-ximală.

 

  • Radiografia panoramică: este o investigaţie radiologică menită a releva structurile osoase ale maxilarelor, articulaţiei maxilarului şi dinţilor într-o aceeaşi imagine. De aceea, complexitatea ei – dacă ne referim în plus şi la suprafaţa extisnă pe care o surpinde (ambele arcade cu toate structurile lor dure) – este mare, iar pentru realizarea sa este necesar un aparat special, care se roteşte în jurul capului pacientului (radiografie dentară Lujerului).

 

Cunoscută şi sub numele de ortopantomografie, după numele acestul echipament, ortopantomograf, acest tip de radiografie surpinde existenţa anomaliilor subgingivale care nu pot fi detectate printr-o simplă examinarea vizuală de către medic, oricât de minuţioasă ar fi aceasta.

 

  • Radiografie cefalometrică: este un tip de radiografie de mare utilitate în analiza situaţiilor legate de domeniul ortodontic, analiză în care sunt necesare cunoaşterea stării generale a oaselor craniului, a rapoartelor dintre acestea, detectarea anomaliilor morfologice, plasarea şi/sau creşterea dinţilor – date care vor servi la alegerea celei mai potrivite căi de tratament pentru corectarea anomaliilor.

 

  • CBCT: Tomografia computerizată cu fascicul conic este o tehnică de diagnosticare radiologică de ultimă oră, care permite obţinerea de imagini 3D ale capului şi gurii pacientului, pe care apoi, cu ajutorul modulului software Romexis – ambele echipamente aflate în dotarea Centrului Dental View – Lujerului (B-dul Iuliu Maniu 17, sector 6, București) – radiografie dentară Lujerului), aparţinând primei şi celei mai mari reţele de centre de imagistică din România –, le asamblează într-o imagine unitară asupra situaţiei cefalo-dento-orale.

 

Aceste rezultate pot fi conectate pentru analiză, ajustări analitice şi realizarea dispozitivului dentar protectic sau ortodontic la software-rul cabinetului.

 

Semănând cu un CT obişnuit, medical, CBCT-ul prezintă avantajul utilizării unei doze mai mici de radiaţii pentru a obţine, într-o singură scanare, imaginile dinţilor, ţesuturilor moi, nervilor si oaselor decât în cazul unui CT şi pentru o perioadă mai scurtă de timp.

 

Garantarea calităţii serviciului radiologic şi a confortului

 

Echipa de specialişti ai Centrului Dental View din Lujerului, sector 6, garanteză pacienţilor săi efectuarea de investigaţii digitale 2D şi 3D (radiografii şi tomografii) de cea mai înaltă perfor-manţă, cu asigurarea maximului de confort :

 

  • Doză mică de radiații;
  • Timp de expunere mic;
  • O foarte bună apreciere a structurilor;
  • Diagnostic deosebit de precis.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. dento-orală. Centrul Dental View – Lujerului (radiografie dentară Lujerului), aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  YTS – Dental View Lujerului această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Call Now Button