preloader
Blog
SOFTWARE-UL PLANMECA ROMEXIS – BENEFICII PENTRU PACIENT

SOFTWARE-UL PLANMECA ROMEXIS – BENEFICII PENTRU PACIENT

Tomografia computerizată cu fascicul conic, Cone Beam Computed Tomography (CBCT), realizată cu echipamentul avansat Planmeca ProMax 3D Mid, aflat în dotarea centrelor de radiologie și tomografie dentară digital YTS -Dental View, oferă o calitate deosebită a imaginilor, cu minim de radiații.

 

Pentru tomografie dentară sector 5, Centrul YTS-Dental View din Progresului (Vulcan), Bd. Tudor Vladimirescu nr. 29 A, sector 5, București este unul dintre aceste centre unde poți beneficia, pe lângă aparatura avansată, de specialişti imagişti  cu vastă experienţă în efectuarea investigaţiilor radiografice și tomografice.

 

Importantă este și contribuția software-ului Planmeca Romexis 3D, care susţine echipamentul computerizat principal şi care poate fi făcut conectat, în activitatea pe care o realizează, cu software-rurile de cabinet care planifică tratamentul sau care realizează digital lucrarea protetică.

 

Ceea ce realizează acest software este integrarea într-o imagine 3D unică a tuturor celorlalte imagini captate prin rotaţia scanerului (3600) în jurul capului pacientului.

 

Dar să tratăm beneficiile acestui echipament mai în detaliu, informându-te astfel asupra tehnologiei avansate de care poți beneficia atunci când pentru o tomografie dentară sector 5 alegi Centrul YTS-Dental View Progresului (Vulcan), sector 5, Bucureşti.

 

Care este aria de activitate a software-ului Planmeca Romexis 3D?

 

Software-ul Romexis 3D permite utilizatorilor să gestioneze toate tipurile de imagini CBCT  dentare, modele de suprafaţă, fotografii 3D şi chiar înregistrări de mișcare maxilară 4D, totul într-o singură interfață.

 

Cu ajutorul acestui program se poate realiza vizualizarea optimă, simplificată şi rapidă a imaginilor, el oferind, de asemenea, instrumentele necesare pentru planuri şi analize de tratament avansate.

 

tomografie dentara sector 5, tomografie dentara sector 5 pret, tomografie dentara digitala bucuresti

 

Ce specialităţi stomatologice pot beneficia de modulul Planmeca Romexis 3D?

 

Complexitatea tehnologică şi puterea acestui echipament sunt atât de mari, încât el poate oferi instrumente avansate de imagistică 3D, concepute special pentru diverse specialități și domenii ale stomatologiei, precum ortodonția, implantologia, endodonția, parodontologia, chirurgia maxilo-facială și stomatologia generală.

 

În ce constă puterea 3D a software-ului Planmeca Romexis?

 

Atributele de bază, esenţiale, ale acestuia sunt asamblarea și integrarea imaginilor. Redarea pentru vizualizare 3D a software-ului oferă o imagine integrată, de ansamblu şi imediată asupra anatomiei pacientului, dar, în acelaşi timp, serveşte şi ca un excelent instrument de educare a pacientului asupra propriei anatomii cefalo-oro-dentare, a situaţiei clinice şi a variantelor de tratament restaurator.

 

Imaginile pot fi vizualizate instantaneu din diferite proiecţii sau pot fi convertite în imagini panoramice şi secţiuni transversale. Software-ul oferă şi instrumente de măsurare şi adnotare – cum ar fi trasarea canalelor radiculare, astfel fiind susţinută în continuare planificarea sigură şi precisă a tratamentului.

 

Instrumente de diagnosticare Planmeca Romexis 3D

 

  • Segmentarea inteligentă

La acest capitol, ne referim la capacitatea modulului Romexis de a oferi un set extins de instrumente pentru segmentarea datelor CBCT volumetrice. Iar aceasta este posibilă deoarece întregul volum poate fi convertit într-un model STL (format stereolitografic: format documentat, utilizat pentru descrierea suprafeței unui obiect ca o reţea de triunghiuri, adică reprezentarea unei suprafețe tridimensionale în fațete triunghiulare).

 

Segmentarea poate acoperi dinţii individuali, mandibula, maxilarul, sinusurile, căile respiratorii, rădăcinile dentare – toate pot fi segmentate, salvate şi exportate ca fişiere STL din software, pentru planificare ortodontică sau protetică suplimentară şi amprentare 3D.

 

  • Segmentarea şi analiza eficientă a căilor respiratorii

Doar câteva click-uri simple sunt necesare pentru ca modulul Planmeca Romexis 3D să segmenteze imagistic căile respiratorii. El calculează automat volumul, zona minimă şi redă căile respiratorii ale pacientului în culori tari.

 

Iar ceea ce este foarte important este că în Centrul YTS-Dental View – Progresului (Vulcan), sector 5 este implementat protocolul de imagistică Planmeca Ultra Low Dose™ CBCT,  care reprezintă, pe lângă celelalte atribute, alegerea optimă pentru examinarea suplimentară a căilor respiratorii, deoarece permite scăderea semnificativă a dozei de radiaţie la care este expus pacientul fără reducerea calității imaginii diagnostice.

 

În centrul nostru ultra-modern de radiologie și tomografie dentară digital, din Progresului, vei beneficia de tomografie dentară sector 5 de o calitate deosebită, cu o expunere minimă la radiații și cu beneficii maxime în procesul de diagnostic și tratament corect. 

Call Now Button