preloader
Blog
Riscurile amânări unei radiografii dentare

Riscurile amânări unei radiografii dentare

radiografie dentara bucuresti, yts dental view bucuresti

 

Se spune adesea că un gram de prevenție valorează cât un kilogram de leac. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de sănătatea dentară. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru dinții și gingiile dumneavoastră este să vă faceți, regulat sau ori de câte ori începeți sau monitorizați un tratament, radiografii dentare. Din păcate, mulți oameni amână efectuarea acestor teste importante.

 

Nu este un secret că radiografiile dentare sunt o parte importantă a îngrijirii dentare. Ele permit medicilor dentiști să vadă problemele cu dinții și gingiile care pot să nu fie vizibile la un simplu control.

 

Din acest motiv, este important să faceți radiografii dentare în mod regulat, deoarece există multe riscuri asociate cu amânarea acestor piese imagistice. În această postare pe blog, vom discuta despre riscurile amânării unei radiografii dentare.

 

 

 

Care sunt riscurile dacă nu vă faceți  radiografia dentară propusă de medicul dentist?

 

Acestea pot fi majore, chiar dacă la prima vedere o carie sau un tratament de canal nu par așa minuțioase şi nu par să reprezinte un risc pentru sănătatea ta. De fapt, refuzul dumneavoastră de a vă face radiografii dentare va avea ca rezultat, de cele mai multe ori, refuzul medicului dumneavoastră de a vă trata, deoarece acesta nu își poate asuma riscurile asociate.

 

Chiar dacă medicul dentist este de acord să vă facă tratamentul, fără o radiografie dentară în prealabil, lipsa radiografiilor poate duce la probleme precum:

 

 

  • Tratamentul să fie făcut greșit sau incomplet

 

Este ca în matematică, fără toate datele problemei aceasta nu se poate rezolva. Așa este și în cazul medicului stomatolog! Acesta nu poate şti cât de profundă este o carie, cât de lungi sunt canalele radiculare, pentru o obturaţie de canal completă. Astfel, porţiunile de canal rămase nedezinfectate şi nesigilate reprezintă infecţii neîndepărtate care se vor agrava în timp.

 

 

  • Unele probleme trec neobservate, ceea ce duce la agravarea lor

 

În mod frecvent, radiografiile dentare și tomografiile computerizate efectuate în scopuri nesemnificative au dezvăluit probleme critice și periculoase într-un stadiu incipient, care nu erau vizibile la un control standard. Fără antibiotice și tratament local sau proceduri precum rezecția apicală, infecțiile rădăcinilor dentare nu dispar de la sine.

 

Exemplu: Rata de supraviețuire pentru cancerul oral depistat într-un stadiu incipient este de 78-92% , în timp ce aceasta scade la 18-24% în cazul în care este descoperit într-un stadiu tardiv.

 

radiografie dentara bucuresti, yts dental view bucuresti

 

  • În timpul unei intervenţii chirurgicale riști să îți fie atinse sinusurile, nervi sau alte zone periculoase

 

Prin utilizarea scanărilor dentare digitale 3D, a simulării computerizate a procedurii și a ghidurilor chirurgicale, aceste riscuri sunt eliminate. Este atât de simplu!

 

 

  • Nereușita tratamentului cu implant dentar

 

Fără o tomografie dentară, realizată înainte, inserarea implantului dentar este o totală loterie.

 

Sunt întâlnite cazuri de implanturi dentare respinse de organism, ceea ce nu ține de implant în sine, deoarece acesta este făcut din materiale perfect biocompatibile cu țesutul uman, fiind de fapt vorba de inserarea acestuia fără efectuarea de tomografii, pentru a verifica starea osului în care se va face implantarea. Atunci când cantitatea şi calitatea osului nu sunt corespunzătoare, implantul nu va fuziona cu osul receptor. Daca poziţia sa nu va fi corectă, acesta nu îşi va îndeplini rolul corect şi va trebui reinserat.

 

 

 

Vă invităm să ne treceţi pragul, pentru cele mai rapide şi minim iradiante investigaţii de radiologie dentară !

 

 

 Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS-Dental View, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

YTS Dental View vă așteaptă pentru a obține o imagine clară a situației dvs. dentare!

Call Now Button