preloader
Blog
Radiografie panoramică Piața Muncii

Radiografie panoramică Piața Muncii

Radiografie panoramică Piața Muncii

 

În zona Piaţa Muncii, din Bucureşti (Șoseaua Mihai Bravu 223, sector 3), există centrul companiei YTS-Dental View, prima şi cea mai mare reţea de centre de imagistică dentară digitală din România, având servicii şi echipamente ce corespund celor mai înalte standarde de calitate.

 

Specialiştii radiologi de aici vă aşteaptă cu întregul lor profesionalism pentru a vă realiza acel tablou imagistic de care medicul stomatolog are neapărată nevoie în începerea şi derularea optimă  a tratamentului.

 

Iar aparatura cu care, la Centrul Dental View – Piaţa Muncii, vi se va realiza radiografia este una foarte avansată – Computerul Tomograf cu Fascicul Conic Planmeca ProMax 3D Mid, echipament realizat cu tehnologie de ultimă oră în domeniul imagisticii dentare.

 

Promax 3D Mid este un echipament multifuncțional, cu care se pot realiza atât radiografii 2D (adică radiografii panoramice, bitewing-uri digitale, teleradiografii, radiografii ATM, radiografii ale sinusurilor maxilare), cât și tomografii computerizate 3D.

 

Imaginile obținute sunt foarte clare din punct de vedere radiologic, aparatul Planmeca Promax 3D Mid producând imagini la o rezoluție excepțională.

 

Ce este radiografia panoramică?

 

Radiografia panoramică este o investigaţie radiologică menită a releva structurile osoase ale maxilarelor, articulaţiei maxilarului şi dinţilor, în aceeaşi imagine.

 

De aceea, complexitatea ei – dacă ne referim în plus şi la suprafaţa extinsă pe care o surprinde (ambele arcade cu toate structurile lor dure) – este mare. În consecinţă, pentru realizarea ei este necesar un aparat special, care se roteşte în jurul capului pacientului.

 

Acest tip de radiografie surpinde, printre altele, existenţa anomaliilor subgingivale care nu pot fi detectate printr-o simplă examinarea vizuală de către medic, oricât de minuţioasă ar fi aceasta.

 

Deci, un singur echipament (Planmeca este lider în radiologia dentară) poate satisface toate cerinţele de radiologie dentară.

 

Despre eficienţa computerului tomograf cu fascicul conic şi a modulului său asociat

 

Planmeca ProMax 3D, împreună cu modulul său de asamblare a imaginilor şi adaptarea lor la programele de cabinet (inclusiv, uneori, de printare digitală a lucrării protetice), software-ul Planmeca Romexis, permite:

  • scanarea modelului si realizarea de fotografii faciale 3D;
  • imagini panoramice 2D;
  • radiografii bitewing extraorale si imagini cefalometrice.

 

De specificat că radiografia de tip bitewing are ca rezultat doar o parte din tabloul oro-dentar complet surprins si relevat de radiografia panoramică. Bitewing-ul surprinde doar o zonă dentară, cuprinzând dinţii maxilarului superior şi inferior aferenţi acestora.

 

Radiografia dentară panoramică: investigaţie curentă şi uşoară

 

Radiografia dentară panoramică utilizează o doză foarte mică de radiații ionizante pentru a capta imagini ale întregii guri într-o singură imagine.

 

Este tipul de investigaţie imagistică efectuată frecvent de către medicii stomatologi și chirurgii orali în practica de zi cu zi și poate fi utilizată pentru a planifica tratamentul pentru proteze (protetic), aparate dentare (ortodontic), extracții (chirurgical) și implanturi (implantologic).

 

Investigaţia imagistică necesită o pregătire foarte sumară. Trebuie să spuneţi medicului dacă sunteţi sau este posibil să fiţi gravidă, să vă scoateţi bijuteriile, ochelarii, obiectele metalice care ar putea interfera cu razele X şi compromite procedura.

 

Despre zonele de referinţă şi relevanţă imagistică

 

Radiografia panoramică, numită ortopantomografie, este o examinare cu raze X dentară bidi-mensională (2D), care surprinde întreaga gură într-o singură imagine, inclusiv dinții, maxilarele superioare și inferioare, structurile și țesuturile înconjurătoare.

 

Osul maxilar, arcada aferentă lui este, după cum se ştie, o structură curbă, ca o potcoavă. Dar  radiografia panoramică produce o imagine plană a structurii curbe. De obicei, oferă detalii despre oase și dinți (radiografie panoramică preţ).

 

Ambele tipuri de radiografii, atât cea parţială, cât şi cea totală, panoramică, reprezintă o examinare medicală neinvazivă, lipsită de risc de iradiere (cantitatea de radiaţie fiind foarte mică), care ajută medicii să diagnosticheze corect și să trateze optim felurite afecțiuni medicale.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View din Piata Muncii (www.dentalview.ro) vă aşteaptă cu căldură să-i treceţi pragul, la un raport calitate-preţ al serviciilor care sfidează concurenţa.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS-Dental View Piaţa Muncii, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Call Now Button