preloader
Blog
RADIOGRAFIE DENTARĂ PANORAMICĂ ȘI TOMOGRAFIE COMPUTERIZATĂ LA CENTRUL DENTAL VIEW – LUJERULUI

RADIOGRAFIE DENTARĂ PANORAMICĂ ȘI TOMOGRAFIE COMPUTERIZATĂ LA CENTRUL DENTAL VIEW – LUJERULUI

Dentiţia şi starea întregii noastre guri evoluează în timp, din păcate în mod negativ pe măsura îmbătrânirii. Saliva este un element foarte important în acest proces, producţia ei din ce în ce mai scăzută având efect defavorabil, căci saliva este cea care spală dentiţia, protejând-o în mod natural.

 

De asemenea, saliva este factor de neutralizare a acidităţii din cavitatea noastră orală, scăzând astfel riscul apariţiei şi dezvoltării cariilor.

 

Bacteriile care produc caria dentară, deteriorarea dintelui, prosperă într-un mediu oral cu salivă mai puţină. Alte elemente care au de suferit din cauza îmbătrânirii organismului nostru sunt culoarea şi luciul dinţilor, precum şi plombele noastre vechi, care cu timpul se rup din cauza uzurii, determinând boli periapicale şi gingivale.

 

radiografie dentara, radiografie dentara panoramica radiografie dentara lujerului

 

Despre îmbătrânire şi cultura grijii de sănătatea dentară

 

De asemenea, bolile gingiei şi retracţiile dentare se instalează pe măsura înaintării în vârstă. Ce determină bolile gingivale? Cercetările şi studiile au arătat că 30% dintre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani îşi pierd dinţii din cauza bolilor gingivale. În aceste condiţii, numai regimul corect de vizită la cabinetul medicului dentist pentru examinări poate preîntâmpina riscul apriţiilor acestor probleme.

 

Forurile de medicină dentară recomandă ca acest regim să vizeze vizita la medicul dentist pentru examinare dentară de două ori pe an. Din păcate, mai puţin de jumătate din populaţia României respectă această recomadare.

 

Şi, ajunşi aici, este foarte oportun să subliniem că, în datele gradului de civilizaţie a unui popor, se situează pe un loc important şi cultura grijii de sănătatea dentară, ca să o numim aşa, aceasta însemnând şi respectarea elevată a regimului de consiliere şi evaluare dentară.

 

Ce se întâmplă în timpul unui examen stomatologic?

 

În primul rând, medicul dentist procedează la efecturarea unui examen vizual al întregii guri a pacientului, examen menit a servi la depistarea oricăror anomalii în cavitatea orală, înclusiv dinţi crăpaţi şi cariaţi.

 

Obiect de analiză a acestei prospectări sunt şi rănile limbii, membranei mucozale şi ale palatului. Se folosesc pentru aceasta, în unele clinici avansate, chiar şi camere intraorale, constând dintr-o cameră video mică, plasată în gura pacientului, care investighează spaţiile oro-dentare. Toate imaginile surprinse de cameră sunt mărite şi afişate pe monitoarele color aflate în serviciul medicilor.

 

Doar razele X pot pătrunde şi furniza imagini ale spaţiului subgingival

 

Dar specialiştii Centrului de top în imagistică Dental View – Lujerului (Bd. Iuliu Maniu 17, sector 6, Bucureşti), aparţinând primei şi celei mai mari reţele de centre de imagistică dentară digitală din România, posesoare de servicii şi echipamente ce răspund celor mai înalte standarde, vă atrag atenţia asupra faptului că, oricât ar fi de minuţios acest tip de investigaţie, problemele de sănătate orală ascunse necesită totuşi utilizarea razelor X dentare (radiografie dentară panoramică).

 

Prima justificare a acestui lucru fiind faptul că numai prin investigaţiile imagistice cu raze X pot fi depistate problemele subgingivale, zonă în care ochiul şi camera nu pot pătrunde.

 

Tomografia computerizată CBCT reprezintă o investigaţie de cea mai înaltă complexitate şi relevanţă

 

Echipamentul de ultimă generaţie din dotarea Centrului Dental View – Lujerului, computerul tomograf cu fascicul conic (Cone Beam Computed Tomography – CBCT), vă poate realiza chiar o investigaţie mai complexă decât radiografia dentară panoramică pe care medicul dvs. v-o solicită pentru proiectarea planului de tratament, fie el implantologic, endodontic, ortodontic sau chirurgical.

 

Deoarece computerul tomograf cu fascicul conic (CBCT) Planmeca ProMax 3D Mid este o tehnologie de ultimă generaţie în domeniul imagisticii, ce permite vizualizarea în plan tridimensional a zonelor scanate.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View (radiografie dentară panoramică) din Lujerului, aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  YTS-Dental View-Lujerului, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Call Now Button