preloader
Blog
RADIOGRAFIE DENTARĂ PANORAMICĂ DIGITALĂ, PENTRU UN DIAGNOSTIC PRECIS

RADIOGRAFIE DENTARĂ PANORAMICĂ DIGITALĂ, PENTRU UN DIAGNOSTIC PRECIS

RADIOGRAFIE DENTARĂ PANORAMICĂ DIGITALĂ

 

Unde ar fi medicina, fără radiografii?

Cum am şti exact unde şi în ce fel este fracturat un os, cum am putea verifica exact rezultatele unei intervenţii chirugicale?

 

Tratamentele stomatologice au încetat să mai fie un chin periculos odată cu evoluţia medicinei dentare.

Anesteziile din ce în ce mai simple şi eficiente, digitalizarea tehnologiilor şi multe altele au construit piesă cu piesă puzzle-ul care ni se prezintă astăzi în clinicile moderne de stomatologie.  

 

Radiologia dentară a jucat un rol esenţial în acest proces de modernizare şi eficientizare, prin minimizarea riscurilor şi facilitarea diagnosticelor sigure.

 

 

 

Diagnosticul este esenţial pentru un tratament corect!

 

Ce înseamnă un diagnostic precis? Înseamnă totul, pentru că actul medical, în lipsa unui diagnostic corect, poate fi chiar periculos. Şi dezideratul oricărui medic este să vindece pacienţii, nu să le pună viaţa în pericol, sau să îi trateze fără să rezolve problema.

Diagnosticul greşit duce la persistenţa şi agravarea problemelor dentare.

Toate ramurile medicinei conlucrează interdisciplinar, pentru depistarea afecţiunilor din timp şi tratarea lor corectă.

Cercetările din ramura medicinei radiologice au creat tehnologii speciale pentru stomatologie, care să le vină în ajutor medicilor dentişti din întreaga lume.

 

 

 

Despre necesitatea radiografiei dentare panoramice

 

 

O simplă radiografie dentară panoramică digitală poate face diferenţa între un tratament corect şi unul incorect.

Totul porneşte de la diagnostic.

Uneori diagnosticul nu este chiar atât de uşor de stabilit. Simptomele pot fi ascunse, ori anumite afecţiuni pot acţiona în interior, fără să fie foarte vizibile la exterior.

 

Radiografia dentară este cel mai eficient mijloc de a stabili un diagnostic stomatologic corect, pentru că medicul nu posedă puteri paranormale, de a vedea în interiorul corpului, prin ochii săi dotaţi cu raze X, precum Superman. 

 

Atunci când este vorba de o obturaţie de canal, medicul nu poate şti câte canale are acel dinte, cât de lungi sunt şi cum anume sunt poziționate şi direcţionate. Iar tratamentele de canal efectuate greşit sau incomplet duc la infecţii dentare şi chiar pierderea dintelui.

 

 

 

Dar de ce radiografie panoramică?

 

  • pentru că succesul a numeroase tratamente depinde şi de o stare generală de sănătate orală bună;

 

  • pentru că este de preferat ca înaintea începerii oricărui tratament, medicul dentist să aibă o viziune de ansamblu asupra sănătăţii orale a pacientului său;

 

  • pentru că medicina dentară modernă are un profund rol preventiv, în contextul în care au fost multe cazuri în care diverse afecţiuni au rămas nedepistate.

 

Radiografia panoramică ne dezvăluie întreaga cavitatea orală. O viziune de ansamblu este întotdeauna binevenită, căci nu se ştie niciodată ce afecţiuni mai există, nedepistate.

 

 

 

Tehnologia digitală în radiologia dentară

 

 

Digitalizarea tehnologiilor de imagistică dentară a condus la imagini mult mai clare, cu expunerea mult mai redusă la radiaţii.

 

Şi când spunem mult mai redusă, spunem REDUSĂ CU 90%.

 

Radiografia panoramică digitală a devenit cea mai utilizată radiografie dentară, datorită versatilităţii sale şi dozei reduse de radiaţii.

 

Este transmisă direct pe e-mail, Whatsapp, messenger, către tine şi medicul tău curant, nu mai este nevoie să cari cu tine plicul mare şi incomod, nu mai este nevoie să păstrezi radiografia cu sfinţenie, poţi păstra radiografia în computerul personal, în mai multe locuri, pentru siguranţă, iar dacă totuşi pierzi fişierul, îl regăseşti în calculatorul centrului de radiologie, sau pe e-mail. 

Radiografia panoramică poate fi la nevoie şi printata, după dorinţa medicului.

 

Medicul tău poate vedea radiografia pe propriul telefon sau pe un monitor, o poate mări, roti, manevra aşa cum are nevoie.

 

Digitalizarea a venit la pachet cu un timp foarte redus de expunere la raze X, ceea ce se traduce prin timpi de aşteptare cu mult reduşi.

O radiografie dentară panoramică digitală este nepreţuită din punctul de vedere al multitudinii de informaţii pe care le oferă.

 

 

Reţeaua de Centre de Radiologie YTS-Dental View este dotată cu cea mai nouă tehnologie în domeniu, pentru radiografii şi tomografii dentare de cea mai mare precizie, cu minim de iradiere.

 

Contactează-ne

Call Now Button