preloader
Blog
Radiografia dentară panoramică vă oferă imaginea completă a situaţiei dvs. dentare în doar 10 minute

Radiografia dentară panoramică vă oferă imaginea completă a situaţiei dvs. dentare în doar 10 minute

radiografie panoramica, radiografie dentara, centrul de radiologie si tomografie dentara yts

 

Pe lângă tomografia computerizată, realizată cu tehnologia avansată CBCT, aflată în dotarea centrelor primei şi celei mai mari reţele de imagistică din ţară, YTS-Dental View, în cadrul unităţilor acestei companii pacienţii îşi mai pot face şi radiografii panoramice.

 

Utilitatea şi valoarea radiografiei panoramice în cercetarea datelor situaţiilor dentare a rămas stabilă şi deosebit de solicitată.

 

Iar digitalul tinde să îşi impună din ce în ce mai mult avantajul avansului tehnologic şi în acest domeniu, atât de important pe planul sănătăţii umane şi al normalului social, aspect care determină progresul actului medical stomatologic aplicat pacienţilor.

 

Specialiştii din centrul Dental View cunosc foarte bine acest lucru, de aceea au adoptat de mult timp tehnologia, atât în scopul realizării unor mai bune radiografii dentare panoramice, cât şi a tomografiilor computerizate.

 

De aceea, prestigiul acestei reţele de centre de imagistică dentară, ce beneficiază de specialişti şi echipamente de înaltă calitate, este larg răspândit şi constant susţinut pe piaţa serviciilor medicale de acest tip.

 

Despre importanța radiografiei panoramice în cadrul tratamentului dentar

 

Radiografia panoramică este un instrument strălucit atât pentru stomatologi, cât și pentru pa-cienți, deoarece oferă o imagine completă a maxilarului și a dinților într-o singură imagine.

 

Acest lucru facilitează identificarea oricăror probleme în curs de desfășurare sau potențiale, cum ar fi supraaglomerarea, malocluzii (muşcături defectuoase), dinți cu creștere strâmbă sau fracturi ale dinţilor.

 

Este o investigaţie care depistează şi relevă starea sub (radiculară) şi supra gingivală (coronară) a tuturor dinţilor, determinând, în funcţie de aceasta, tratamentul pe care medicul stomatolog îl are de adoptat pentru a fi desfăşurat în procesul restaurator.

 

Deci, beneficiile radiografiei panoramice includ:

 

  • capacitatea de a vizualiza dinții de la rădăcină în sus, ceea ce face mai ușoară prezicerea creșterii strâmbe sau a smalţului deteriorat;
  • şansa de a urmări orice mișcare a dinților de-a lungul timpului – acest lucru fiind deosebit de util pentru persoanele care au avut în trecut tratament ortodontic (de îndreptare sau aliniere a dinților);
  • capacitatea în sine de a vizualiza bidimensional (2D) interiorul gurii.

 

 

Radiografia dentară permite vizualizarea în locuri inaccesibile ochiului

 

În ramura stomatologică a medicinii, medicii – şi, ca să dăm dintre ei un exemplu, medicii orto-donţi, chiar şi lucrând în cadrul unor echipe multidisciplinare – profită din plin de această tehnologie, pentru a inspecta ceea ce nu pot vedea atunci când vizualizează doar cu ochiul liber situaţia din gura dvs.

 

Există multe afecţiuni cu dispoziţie subgingivală sau inter şi intradentară unde simpla privire, oricât de ageră şi riguroasă ar fi, nu poate pătrunde (preţ radiografie panoramică).

 

Razele X trec prin obraji, buze, alte structuri și sunt absorbite de dinți și de oase, care apar pe imagine. Însă există diferite tipuri de radiografii. Medicul dentist îl va alege pe cel necesar pentru a efectua procedura programată, pe cel adecvat. Iar centrul de imagistică respectă necesarul de cabinet şi efectuează întocmai, la cel mai înalt nivel calitativ, investigaţia de care este nevoie.

 

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS-Dental View, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

 

YTS Dental View vă așteaptă pentru a obține o imagine clară a situației dvs. dentare!

 

Call Now Button