preloader
Blog
RADIOGRAFIA DENTARĂ DIGITALĂ CAPTEAZĂ IMAGINI FIDELE ALE ZONELOR OSOASE ȘI TISULARE PROFUNDE

RADIOGRAFIA DENTARĂ DIGITALĂ CAPTEAZĂ IMAGINI FIDELE ALE ZONELOR OSOASE ȘI TISULARE PROFUNDE

Avantajele radiografiei dentare digitale faţă de radiografia dentară convenţională, după cum am arătat în articolele noastre anterioare, sunt multiple. Digitalul tinde să îşi impună din ce în ce mai mult valoarea avansului tehnologic şi în acest domeniu atât de important pe planul sănătăţii umane şi al normalului social, aspect care determină avansul actului medical stomatologic aplicat pacienţilor.

 

Specialiştii de top ai Centrul Dental View din Piaţa Sudului (Şos. Olteniţei 87, sector 4, Bucureşti) – radiografie dentară Piaţa Sudului cunosc foarte bine acest lucru, de aceea au adoptat de mult tehnologia atât în scopul realizării celor mai bune radiografii dentare panoramice cât şi a celor mai bune tomografii computerizate.

 

De aceea, prestigiul acestei prime şi celei mai mari reţele de centre de imagistică dentară din ţară, ce beneficiază de specilişti şi echipamente de top, este larg răspândit şi constant susţinut pe piaţa serviciilor medicale de acest tip.

 

radiografie dentara, radiografie dentara piata sudului, radiografie dentara panoramica

 

Pentru implementarea digitalului se impune o bună gestionare a resurselor (ERP)

 

Însă rezilienţa unor cabinete la vechiul sistem convenţial încă persistă, şi persistă încă bine, căci, în ţara noastră, statistica arată că mai puţin de jumătate din centrele medicale imagistice au trecut la sistemul digital.

 

Iar acest lucru ţine de o serie de dezantaje, printre care cel mai important este costul ridicat. Dar nu vom vorbi aici despre acest dezavantaj, care a fost tratat pe larg într-un material anterior, ci de un alt dezavantaj care trebuie luat în considerare, şi anume necesitatea angajării unei terţe companii IT, specializate în radiografie digitală și managementul cabinetelor dentare.

 

Asigurarea eficientă a mentenanţei sistemului şi a educării personalului cu noul echipament

 

Şi aici, o bună gestionare (management) a resurselor (ERP) se impune pentru organizarea optimă a costurilor şi beneficiilor; fondurile trebuie economisite de la început prin angajarea de tehnicieni calificaţi în calculatoare.

 

Este cazul ca cei aflaţi în această situaţie (centrele, clinicile sau cabinetele care doresc introducerea digitalizătrii imagisticii) să ştie că defecţiunile de sistem sunt inerente şi că, mai devreme sau mai târziu, ele îşi vor face apariţia, astfel încât aceştia vor pierde bani ori de câte ori sistemele computerizate nu funcționează.

 

Deci, un ajutor imediat sau, mai important, de la început stabilit prin mentenanţa iniţială, este cel care va salva situaţiile.

 

Pe lângă aceasta, personalul trebuie educat în sensul utilizării sigure a echipamentului nou şi modern. Aceasta înseamnă plata unui reprezentat pentru a veni la cabinetul tău timp de câteva zile şi a-ți antrena colectivul.

 

Examinarea vizuală, oricât de minuţioasă, nu poate releva decât aspectele oro-dentare superficiale

 

La Centrul Dental View-Piaţa Sudului (radiografie dentară Piaţa Sudului), specialiştii imagişti cunosc foarte bine faptul că o examinare a exteriorului dinților, din partea medicului, nu poate releva decât aspectele superficiale şi vizibile cu ochiul liber, oricât ar fi de riguroasă aceată investigaţie oro-dentară vizuală.

 

Ea nu este suficientă pentru sesizarea şi cercetarea anomaliilor de profunzime, pentru localizarea cariilor, bolilor sau oricăror alte probleme dentare care pot provoca leziuni ireversibile în timp sau complicaţii greu de vindecat, câteodată cu efecte grave asupra întregului organism.

 

De aceea, radiografiile dentare se impun în vizualizarea profunzimilor

 

Astfel încât radiografiile dentare se impun. Ele sunt utilizate de către medicii stomatologi pentru a-și îmbunătăți capacitățile de diagnostic și pentru a identifica orice complicații care ar putea necesita o atenție urgentă.

 

Radiografiile dentare oferă capacitatea investigării complexe, ele prezintă limpede atât zonele de interes special, cât şi relaţiile lor atât de importante cu zonele dentare adiacente sau de contact, oferă imaginea clară a oaselor şi ţesuturilor moi, care altfel nu pot fi observate.

 

Primele semne ale unor probleme grave de sănătate a ţesuturilor dure, a oaselor şi maxilarelor nu pot fi determinate decât prin utilizarea razelor X.

 

La Centrul YTS-Dental View Piaţa Sudului, sector 4, graţie echipamentelor de ultimă generaţie prezente aici, puteţi realiza atât o radiografie dentară panoramică digitală excepţională, căt şi o tomografie computerizata CBCT de mare acurateţe a detaliilor şi ansamblului.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View din Piaţa Sudului, sector 4, Bucureşti (radiografie dentară Piaţa Sudului), aparţinând primei şi celei mai mari reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  YTS-Dental View Piata Sudului, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Call Now Button