preloader
Blog
Medicii YTS Dental View prezintă avantajele şi lipsurile radiografiei panoramice

Medicii YTS Dental View prezintă avantajele şi lipsurile radiografiei panoramice

radiografie panoramica, tomografii, radiografi partiale, radiografie entară, yts dental view

 

Așa cum am ilustrat și în titlu, medicii noștri din cadrul YTS Dental View, cea mai veche și mare rețea de centre de radiografie dentară din România, ne vor vorbi despre avantajele și lipsurile radiografiei panoramice, una dintre cele mai căutate radiografii de la noi din clinică.

 

Avantajele radiografiei panoramice sunt semnificative și menţionăm:

 

  • Depistarea cancerului oral, care nu poate fi realizată cu o radiografie de mică suprafaţă, bitewing, sau de una periapicală. Medicul stomatolog poate efectua un screening pentru cancerul oral în timpul unui control de rutină, examinând obrajii, baza și bolta palatină a gurii, precum și suprafațele limbii. Cancerul oral va arăta cel mai adesea ca niște leziuni mici pe oricare dintre aceste țesuturi moi.

 

  • Depistază problemele articulaţiei temporo-mandibulare, care reprezintă o altă afecțiune ce poate fi detectată cu o radiografie panoramică, dar nu şi cu celelalte două tipuri de radiografii specificate mai sus. Aceasta este o afecțiune legată de maxilar. Adesea, persoanele care suferă de aşa ceva aud un clic sau o mică pocnitură însoțită de durere atunci când deschid gura. Cauzele ei sunt – artrită, leziunile sau stresul – şi sunt produse de tensionarea muşchilor feţei atunci când, de pildă (ca să luăm numai o cauză), suntem supuși stresului. Iar acest lucru atrage după sine încordarea mușchilor maxilarului, ceea ce provoacă durere la utilizarea lor.

 

  • Depistează problemele sinusale ce pot provoca dureri de dinți și vor fi vizibile pe o radiografie panoramică. Medicul dentist vă va pune întrebări pentru a ajuta la restrângerea spectrului de depistare a  cauzei durerii și pentru a evita tratamentul dentar inutil.

 

 

Insuficienţele radiografiei panoramice:

 

Din păcate, există şi afecțiuni orale care nu vor fi detectate de razele X, precum arsura gurii sau arderea limbii, adesea cauzate de deficiențe nutriționale (nu trebuie să vă speriaţi, ci doar să reclamaţi situaţia medicului!), și nevralgia facială, cauzată de nervii deteriorați de la nivelul feței.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. dento-orală. Centrul Dental View, aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  YTS – Dental View această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

YTS Dental View vă așteaptă pentru a obține o imagine clară a situației dvs. dentare!

 

Call Now Button