preloader
Blog
Echipamentele YTS Dental View permit tipuri de examinări radiologice multiple

Echipamentele YTS Dental View permit tipuri de examinări radiologice multiple

radiografie panoramica, clinica yss

 

În zona Piaţa Muncii, din Bucureşti (Șoseaua Mihai Bravu 223, sector 3), există excelentul centru al companiei YTS-Dental View, prima şi cea mai mare reţea de centre de imagistică denta-ră digitală din România, având servicii şi echipamente ce răspund celor mai înalte standarde

de calitate.

 

 

Specialiștii în radiologie de la acest centru sunt pregătiți și vă așteaptă, cu tot profesionalismul lor, pentru a dezvolta imaginea de care dentistul dumneavoastră are nevoie pentru a începe și finaliza cea mai eficientă procedură.

 

Aparatura cu care, la Centrul Dental View – Piaţa Muncii, vi se va realiza radiografia este reprezentată de Computerul Tomograf cu Fascicul Conic Planmeca ProMax 3D Mid – tehnologie de ultimă oră în domeniul imagisticii dentare.

 

Promax 3D Mid este un computer tomograf 2 în 1 care poate efectua atât radiografii 2D (radiografii panoramice, bitewign-uri digitale, teleradiografii, radiografii ATM, radiografii ale sinusurilor maxilare), cât și scanări CT 3D.

 

Planmeca Promax 3D Mid produce imagini de o rezoluție excepțională, cu fotografii clare din punct de vedere radiologic.

 

Cum se realizează radiografia panoramică?

 

Radiografia panoramică este o investigaţie de imagistică, menită pentru a reproduce structurile osoase ale maxilarelor, articulaţiei maxilarului şi dinţilor într-o singură imagine.

 

De aceea, dacă ne referim la aria largă pe care o surprinde (ambele arcade cu toate structurile lor osoase) – este mare. În consecinţă, pentru realizarea ei este necesar un aparat special, care se roteşte în jurul capului pacientului.

 

Acest tip de radiografie panoramică reproduce, printre altele, existenţa anomaliilor subgingivale care nu pot fi detectate printr-o simplă examinarea vizuală de către medic, oricât de amănunțită ar fi aceasta.

 

Deci, un singur aparat (Planmeca este lider în radiologia dentară) poate satisface toate cerinţele dvs. de radiologie dentară.

 

Radiografia panoramică, o metodă inovativă

 

Radiografia dentară panoramică utilizează o doză foarte mică de radiații ionizante pentru a capta imagini ale întregii guri într-o singură imagine.

 

Este tipul de investigaţie imagistică efectuată frecvent de către medicii stomatologi și chirurgii orali în practica de zi cu zi și poate fi utilizată pentru a planifica tratamentul pentru proteze (protetic), aparate dentare (ortodontic), extracții (chirurgical) și implanturi (implantologic).

 

Investigaţia imagistică necesită o pregătire foarte sumară. Trebuie să spuneţi medicului dacă sunteţi sau este posibil să fiţi gravidă, să vă scoateţi bijuteriile, ochelarii, obiectele metalice care ar putea interfera cu razele X şi compromite procedura.

 

Despre zonele de referinţă şi relevanţă imagistică

 

Radiografia panoramică, numită ortopantomografie, este o examinare cu raze X dentară bidi-mensională (2D), care surprinde întreaga gură într-o singură imagine, inclusiv dinții, maxilarele superioare și inferioare, structurile și țesuturile înconjurătoare.

 

Osul maxilar, arcada aferentă lui este, după cum se ştie, o structură curbă, ca o potcoavă. Dar  radiografia panoramică produce o imagine plană a structurii curbe. De obicei, oferă detalii despre oase și dinți. 

Ambele tipuri de radiografii, atât cea parţială, cât şi cea totală, panoramică, reprezintă o examinare medicală neinvazivă, lipsită de risc de iradiere (cantitatea de radiaţie fiind foarte mică), care ajută medicii să diagnosticheze corect și să trateze optim felurite afecțiuni medicale.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS-Dental View , această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

 

Call Now Button