preloader
Blog
De la panoramica tomografică la radigrafia dentară digitală

De la panoramica tomografică la radigrafia dentară digitală

radiografie dentara, radiografie panoramica, clinica yts dental view

 

De la început menţionăm că tehnologia avansată cu care se lucrează în toate cele 9 unităţi ale primei şi celei mai mari reţele de centre de imagistică din România (Bucureşti şi Oradea), YTS-Dental View, este computerul tomograf cu fascicul conic (CBCT). El poate realiza atât radiografii panoramice (2D), cât şi, mai ales, tomografii dentare de mare acurateţe (3D).

 

Despre tehnica revoluţionară CBCT

 

CBCT este o tehnică radiografică introdusă pe piața dentară a Statelor Unite în 2001. De la descoperirea razelor X, cu mai mult de un secol în urmă, puține alte modalități de diagnosticare a imaginii au susţinut şi revoluţionat practica dentară în măsura în care a făcut-o CBCT-ul. De la introducerea ei, progresul realizat în aplicațiile CBCT buco-maxilo-faciale a fost remarcabil.

 

Tehnologia CBCT folosește o sursă de radiații ionizante în formă de con și un detector bidimensional. Oferă imagini multidimensionale și dimensionale precise pentru diagnostic și planificarea tratamentului (radiografie panoramică preţ).

 

Aceste imagini conțin voxeli izotropi (elemente de volum), astfel încât fiecare element de volum să aibă dimensiuni egale în toate cele trei planuri ortogonale, permițând i-magini multiplane precise în orice direcție dorită de practicant.

 

Este tehnologia şi echipamentul cu care lucrează performant inclusiv specialiştii imagişti de top ai Centrului YTS-Dental View din zona Crângaşi a capitalei (Calea Crângași 29, clădirea Mega Image, etaj 1, sector 6, Bucureşti).

 

Date radiografice 2D incluse datelor tomografice 3D

 

Un CT cu fascicul conic este adesea confundat cu un CT medical (tomograful obişnuit, de spital), deși produce mult mai puține radiații. Oferă considerabil mai multe detalii decât alte tipuri de raze X dentare, deoarece imaginea produsă este 3D. Dar echipamentul poate realiza şi radiografii panoramice 2D, ale căror date sunt incluse în- sau pot fi sintetizate din datele tomografice.

 

  • Procedură

 

În timpul procedurii, o structură în formă de con se va mișca încet în jurul capului dvs. Va trebui să rămâneți nemișcat pentru ca fotografia să fie clară. Astfel, sunt captate trei radiografii printr-o singură scanare. Combinarea acestor “felii” imagistice produce imaginea tridimensională care are, fireşte, cuprinse în ea şi mult dezvoltate, toate datele radiografiei panoramice bidimensionale.

 

 

  • Evaluare/diagnostic

 

Transmise medicului stomatolog, acesta va putea, pe baza acestor date, evalua spațiul și structurile interne din gură, dinții, țesuturile moi – căile nervoase și osul fiind vizibile. Direcţia de creştere a rădăcinilor dentare va putea fi observată şi analizată (radiografie panoramică preţ).

 

Ceea ce face ca următoarele proceduri ale tratamentelor să fie mult mai puţin invazive, mai ales în zona lor chirurgicală, în care locul precis de efectuare a inciziilor poate fi stabilit cu uşurinţă.

 

  • Aplicaţii

 

Multiple sunt aplicaţiile acestei celei mai exacte forme de diagnosticare radiologică, razele X cu fascicul conic: de la locul sigur de plasare a implantului, extracţia fără dificultate a măselelor de minte la tratamentul canalului radicular sau la soluţiile ortodontice.

 

De asemenea, unele complicații, cum ar fi leziunile permanente ale nervilor, pot fi evitate mai ușor dacă se efectuează această radiografie.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS-Dental View , această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

 

Call Now Button