preloader
Blog
DE CE ESTE NECESARĂ O RADIOGRAFIE DENTARĂ PANORAMICĂ DIGITALĂ?

DE CE ESTE NECESARĂ O RADIOGRAFIE DENTARĂ PANORAMICĂ DIGITALĂ?

 

 

De cele mai multe ori, mergi la dentist doar atunci când te doare ceva şi îţi inchipui că aceea este singura ta problemă de sănătate orală.

Te întrebi atunci…de ce să fac o radiografie dentară panoramică digitală, dacă ştiu exact ce mă doare şi unde este localizată, aşadar, problema.

De ce nu este suficientă o simplă radiografie alveolară?

Ce este o radiografie dentară panoramică digitală?

Radiografia dentară panoramică digitală este acea investigaţie radiologică ce rezultă într-o singură imaginea întregii cavităţi orale: maxilarul de jos şi cel de sus, articulaţiile temporo-mandibulare şi zona sinusurilor.

Termenul cheie ce descrie cel mai bine importanţa acestui tip de investigaţie radiologică este   “imagine de ansamblu”.

De ce este importantă radiografia dentară panoramică?

 

 

Organismul uman este un imens şi complicat mecanism, compus din multe părţi, fiecare cu rolul său în funcţionarea corectă a întregului.

Să ne gândim la orice defecţiune a unui părţi componente a unei maşini.

Atunci când maşina are probleme, o ducem în service, unde se descoperă, de obicei, multe alte probleme. Uneori se descoperă că problema pe care o bănuiam era, de fapt, cea mai mică dintre toate. Şi până nu se desfac piesele şi se verifică, nu se descoperă problemele. Ni se spune de fiecare dată „Pare că are asta, asta şi asta, dar până nu desfacem şi verificăm totul, nu ne putem da seama”. Deseori se descoperă cu aceasta ocazie că anumite piese sunt într-o stare deplorabilă şi puteau să vă pună în pericol chiar viaţa, la volan. Sau că din cauza defecţiunilor nedescoperite şi reparate la timp, au fost afectate şi alte piese. 

 

Ca orice alt mecanism, şi cavitatea orală umană ascunde probleme ce nu pot fi observate la simplul control vizual şi după efectuarea unor radiografii localizate la nivelul a doar 2-3 dinţi.

O durere poate avea multe cauze. Şi multe afecţiuni nu dor decât în momentul în care se acutizează.

Pot ramâne infecţii nedectate, dacă se fac doar radiografii retroalveolare, ce acoperă o zonă restransă.

Pot exista fracturi, chisturi, cancer oral, dinţi incluşi, probleme ale articulaţiei oro-temporo-mandibulare şi altele.

 

Medicina dentară modernă este în primul rând preventivă, se bazează pe diagnostice corecte şi depistarea afecţiunilor din stadiu incipient, când şansele de vindecare sunt mari, timpul de tratament scurt şi cheltuielile aferente, mult mai mici.

Cavitatea orală este privită ca un ansamblu, în cadrul căruia fiecare piesă trebuie sa funcţioneze corect.

De aceea este atât de importantă radiografierea ansamblului, printr-o radiografie dentară panoramică digitală. 

 

Poţi să consideri că o radiografie dentară panoramică digitală este o investiţie foarte mică, ce previne cheltuieli mult mai mari, în viitor, căci afecţiunile orale în stadiu avansat presupun extracţii, intervenţii chirugicale, dureri, aparate ortodontice, tratamente de lungă durată. 

De ce vi s-a recomandat o radiografie dentară panoramică digitală

 

 

Motivele pot diferi, de la caz la caz:

 

  • În completarea consultaţiei iniţiale, pentru stabilirea unui diagnostic general şi întocmirea unui plan de tratament corect şi complet.
  • Ca metodă de verificare a stării ţesutului osos, în cazul existenţei de implanturi, regulat, o dată la şase luni.
  • Sănătatea ţesutului osos ce înconjoară implantul poate fi influenţată de orice altă afecţiune din cadrul cavităţii orale. Iarăși, totul este privit ca un întreg, fiecare părticică fiind legată şi influenţată de restul.
  • Pe parcursul şi la finalul tratamentelor de implantologie, pentru evaluarea osteointegrării corecte şi a vindecării corespunzătoare;
  • Pe parcursul tratamentelor ortodontice, pentru a verifica mişcarea dinţilor;
  • La finalul tratamentelor ortodontice, pentru a stabili dacă dinţi au ajuns în poziţia dorită;
  • Atunci când medicul bănuiește existenţa unor probleme de genul fracturilor, afecţiunilor orale grave, etc.

Calitatea contează, doza de radiaţii contează!

Calitatea contează foarte mult, căci detaliile fac diferenţa. Depistarea anumitor probleme depinde mult de calitatea imaginii obținute în urma investigaţiei radiologice.

O radiografie dentară panoramică digitală efectuată cu echipamente foarte moderne este cea mai bună soluţie pentru obținerea de rezultate foarte bune.

Medicul tău stomatolog va putea stabili un plan de tratament mult mai sigur, corect şi complet, iar tu vei beneficia de tratarea problemelor de sănătate orală încă din stadiu incipient şi prevenirea apariţiei altora.

Echipamentele foarte avansate determină, în primul rând, o cantitate de radiaţii cu mult redusă.

 

DACĂ TREBUIE SĂ FACI O RADIOGRAFIE DENTARĂ PANORAMICĂ DIGITALĂ, ESTE BINE SĂ ALEGI CEL MAI BUN CENTRU DE RADIOLOGIE, PENTRU CĂ SĂNĂTATEA TA CONTEAZĂ!

 

În Centrele de radiologie YTS-Dental View, din Bucureşti, performanţa şi radiaţiile minime sunt principii de bază.

În toate cele 5 centre ale sale, YTS-Dental View pune la dispoziţia pacienţilor dotări de cea mai înaltă performanţă, vârfuri de lance ale industriei medicale radiologice.

Radiografii şi tomografii dentare de cea mai înaltă calitate, cu cea mai mică doză de radiaţii posibilă în prezent.

 

 

Vă invităm să ne treceţi pragul, pentru cele mai rapide şi minim iradiante investigaţii de radiologie dentară !

Ne găsiţi aici.

Ne puteţi contacta la nr de tel. 021.9878.

Call Now Button