preloader
Blog
CUM POATE FI ELIMINATĂ SPAIMA DE CABINETUL DENTAR PRINTR-O RADIOGRAFIE DENTARĂ PANORAMICĂ?

CUM POATE FI ELIMINATĂ SPAIMA DE CABINETUL DENTAR PRINTR-O RADIOGRAFIE DENTARĂ PANORAMICĂ?

Nu este un secret pentru nimeni că vizita la cabinetul stomatologic este învăluită într-o stare de teamă aperceptivă, adică bazată pe datele experienţei anterioare de viaţă, ale copilăriei, ale suneteleor intimidante ale frezelor şi celorlalte instrumente folosite în cadrul procedurilor dentare incomode.

 

Oricăt s-a avansat de mult în ştiinţa şi practica dentară, această teamă vagă, ce răzbate la suprafaţă, această aprehensiune – ca să folosim un termen mai preţios, dar perfect potrivit situaţiei – există.

 

Mai nimeni nu se duce la dentist cu sufletul vibrând de bucurie, ci cu o doză bună de resentimente. Iar subiecţii acestei temeri şi frici sunt chiar medicii stomatologi – fără a-i ofensa pe distinşii specialişti ai acestei ramuri medicale –, căci ei sunt practicienii care intervin în modul cel mai direct asupra nervilor dentari ai pacienţilor.

 

Poate că ei sunt chiar cei mai temuţi practicieni din întreg domeniul medicinii. Lipsa de aderen-ţă la procedurile stomatologice este amplificată întotdeauna de derularea dureroasă a interven-ţiilor anterioare din viaţă şi de poveştile auzite de la alţii, în calitatea lor similară, de “victime”.

 

radiografie dentara, radiografie dentara muncii, radiografie dentara piata muncii, radiografie dentr

 

Indiferent de frică sau curaj, vizita la cabinetul stomatologic se impune

 

Însă vizita la cabinet se impune la un moment dat, indiferent de temeri sau de netemeri, de frici sau de o doză vanitoasă de eroism pur. Iar analiza situaţiei dvs. oro-dentare de către medic, precum şi proiectarea şi derularea concretă, procedurală a planului de tratament depind de calitatea imaginilor radiologice pe care medicul vi le solicită.

 

Mai întotdeauna medicul stomatolog vă va solicta o radiografie dentară panoramică, pentru vizualizarea atât a detaliilor de interes specific, cât şi a ansamblului în care aceste detalii se poziţionează spaţial şi funcţional în cadrul raporturilor oro-dentare, sau cefalo-oro-dentare de toate naturile.

 

Astăzi nu prea se mai lucrează cu radiografii locale, de mică suprafaţă, căci nu sunt atât de relevante, nu se adaptează la cerinţele performantei stomatologii actuale.

 

Centrul din Piaţa Muncii, Bucureşti, sector 3 al YTS-Dental View

 

În acest sens, la Piaţa Muncii din Bucureşti (Șoseaua Mihai Bravu 223, București, sector 3), există excelentul Centru al companiei YTS-Dental View, prima şi cea mai mare reţea de centre de imagistică dentară digitală din România, având servicii şi echipamente ce răspund celor mai înalte standarde.

 

Specialiştii radiologi de aici vă aşteaptă cu întregul lor profesionalism pentru a vă realiza acel spectru imagistic de care medicul dvs. stomatolog are neapărată nevoie în începerea şi derularea optimă  a tratamentului.

 

Echipamente de imagistică tridimensională, cu fascicul conic divergent (Cone Beam CT)

 

Iar aparatura cu care la Centrul Dental View – Piaţa Muncii vi se va realiza radiografia dentară panoramică  este reprezentată de Computerul Tomograf cu Fascicul Conic Planmeca ProMax 3D MID, tehnologie de ultimă oră în domeniul imagisticii dentare.

 

Promax 3D MID este un CT multifuncțional care poate realiza atât radiografii 2D (adică radiografii panoramice, bitewing-uri digitale, teleradiografii, radiografii ATM, radiografii ale sinusurilor maxilare), cât și tomografii computerizate 3D. Imaginile preluate sunt foarte clare din punct de vedere radiologic, aparatul Planmeca Promax 3D MID producând imagini la o rezoluție excepțională.

 

Vizualizarea de redare 3D a software-ului Romexis oferă o imagine de ansamblu imediată asupra anatomiei pacientului și servește ca un instrument excelent pentru educarea sa. Vă permite să vizualizați instantaneu imagini din diferite proiecții sau convertite în imagini panoramice și secțiuni transversale. Instrumentele de măsurare și adnotare ale software-ului – cum ar fi urmărirea canalului nervos – susțin în continuare planificarea sigură și precisă a tratamentului.

 

De menţionat că reţeaua YTS-Dental View cuprinde, în total, șapte centre, şi anume Piaţa Muncii, Aviatorilor, Lujerului, Piaţa Sudului, Progresului (Vulcan), Crângași, Colentina și Oradea, la care atât medicii, cât şi pacienţii pot beneficia de o gamă completă de servicii de imagistică dentară (radiografii, tomografii, scanare intraorală digitală etc).

 

Aplicaţii CBCT

 

Datorită numeroaselor domenii de aplicație ale Computerului Tomograf cu Fascicul Conic, dar și beneficiilor pe care le oferă, suntem convinși că CBCT va deveni curând “standardul de îngrijire” pentru deciziile clinice în cazul multor proceduri stomatologice.

 

Aceste proceduri stomatologice includ:

 

  • cazuri de extracție;
  • evaluări ortodontice;
  • evaluarea locului de implant (prechirurgical);
  • ghidaj de construcție chirurgicală și de evaluare ATM etc.

 

Cu ajutorul radiografiei dentare panoramice realizate la Centrul Dental View – Piaţa Muncii,  precum şi la oricare alt centru imagistic al acestei companii, precizia şi delicateţea viitorului act medical ce vă va fi aplicat şi despre care vorbeam la început sunt garantate, eliminându-vă astfel, pentru prezent şi viitor, orice temere ori spaimă legată de vizita la cabinetul stomatologic.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View (radiografie dentară panoramică), din Piaţa Muncii (Şos. Mihai Bravu 223, sector 3, Bucureşti), aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  YTS – Dental View, Piaţa Muncii,  această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Call Now Button