preloader
Blog
CONVERSIA LA SISTEMUL DIGITAL NU MAI POATE FI ELUDATĂ. EA SE IMPUNE

CONVERSIA LA SISTEMUL DIGITAL NU MAI POATE FI ELUDATĂ. EA SE IMPUNE

Poate că vă întrebaţi de când este prezentă în viaţa noastră radiografia dentară digitală. Ei bine, ea există de mai bine de un deceniu, timp în care s-au făcut progrese în acest domeniu, permanente retehnologizări şi adaptări la situaţiile clinice care necesitau analiză, diagnosticare şi aplicarea celui mai adecvat tratament restaurator.

 

Centrul din Colentina (Șos. Colentina 23, bloc 1B, IRTA, parter, sector 2, Bucureşti) al YTS-Dental View, prima şi cea mai mare reţea de centre de imagistică digitală 2D şi 3D din ţară, oferă pacienţilor tehnologie de ultimă oră, precum şi expertiza unui colectiv de specialişti a căror responsabilitate şi pricepere garantează constant cele mai bune date de studiu diagnostic, alegere, planificare şi desfăşurare a tratamentului, precum şi analiza stărilor posttratament (radiografie dentară digitală).

 

Acceptarea acestei practici în rândul dentiştilor nu a fost universală, în ciuda faptului că tehnologia era disponibilă tuturor. Chiar şi astăzi, peste jumătate din numărul centrelor de imagistică sau cabinetelor medicale care includ şi activitate imagsitică continuă să folosească radiografia convenţională mai mult decât radiografia digitală.

 

Iar principalul motiv al acestei conduite profesionale îl constituie importantele costuri de conversie de la sistemul tradiţional la sistemul digital. Costuri care includ atât reechiparea, cât şi plata întreţinerii, precum şi instruirea completă a personalului care va lucra cu noile aparate.

 

Avantajele sistemului digital îl impun ferm în practica imagisticii dentare

 

Toate acestea, deşi avantajele sistemului digital sunt semnificative. Însă, pe măsura avansării în timp şi a scăderii inevitabile a costului echipamentului se aşteaptă ca rata medicilor stomatologi care vor efectua acestă conversie să crească.

 

Deja noua tehnologie tinde să fie îmbrăţişată de tot mai mulţi specialişti ai domeniului stomatologic, care realizează faptul că avantajele digitalului sunt substanţiale şi nu mai pot fi eludate. Calitatea actului medical stomatologic cere această schimbare.

 

Specialiştii Centrului de excelenţă Dental View – Colentina, sector 2 (radiografie dentară digitală) consideră că trecerea în revistă a câtorva dintre beneficiile implicate de platforma de radiografie digitală este foarte utilă pentru informarea dvs.:

 

  • Capacitatea de a îmbunătăți imaginile;
  • O mai bună comunicare cu alți practicieni cu privire la a doua opinie;
  • Observarea imediată a imaginilor radiografice;
  • Stocarea mai eficientă şi mai simplă a datelor;
  • Ușurință în utilizare;
  • Eliminarea pierderii filmelor convenţionale;
  • Probleme operaționale mai curate și mai convenabile legate de echipamentele radiografice;
  • Mai puțină radiație;

 

radiografie dentara digitala, radiografie dentara digitala bucuresti, radiografie dentara yts

 

Clarificarea câtorva dintre aspecte

 

  • Să ne oprim asupra unuia dintre aceste aspect, şi anume asupra avantajului observării imediate a imaginilor radiografice. Deşi nu toate, multe dintre dispozitivele de radiografie digitală asigură vizualizarea imediată, iar tendinţa tehnologică se deplasează clar înspre această direcţie.

 

Semnificativul avantaj clinic al vizualizării şi studierii imediate a unei imagini, cu impact puternic asupra tratamentului aferent multor proceduri orale, acoperă terapia endodontică, chirurgia implanturilor, evaluarea potrivirii coroanei, plasarea marginilor deschise în restaurările noi, detectarea obiectelor străine în țesuturile moi, educarea pacientului și nenumărate alte situații.

 

Pentru toate aceste aplicaţii, utilizarea radiografiei convenţionale reprezintă un inconvenient major, pauzele necesare aşteptării developării filmului reprezentând pierdere de timp preţios în derularea procedurii.

 

  • Al doilea aspect care merită comentariu este cel referitor la capacitatea de a îmbunătăţi imaginile. Imagistica tradiţională este fixă, imuabilă în capacitatea ei de a putea fi manipulată pe măsura producerii de către ea a informaţiilor imagistice. Aceasta reprezintă un imens dezavantaj (radiografie dentară digitală).

 

În schimb mobila şi versatila radiografie digitală permite medicului dentist schimbarea contrastului,a  luminozităţii (luminos – întunecat), a măririi întregii imagini sau doar a anumitor părţi ale acesteia.

 

De asemenea, ea pemite suprapunerea pe imagini a diverselor texturi, pentru a izola zonele de neapărat interes (cele cu probleme clinice), sau îmbunătăţirea culorii. Acestea sunt nu numai avantaje în folosul strict al medicului, ci şi în folosul educării pacienţilor.

 

Vom continua discuţia într-un articol viitor.

 

Înaintea începerii tratamentului, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View din Colentina, sector 2, Bucureşti ( radiografie dentară digitală), aparţinând primei şi celei mai mari reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS-Dental View Colentina, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Call Now Button