preloader
Blog
Centrul Dental View Aviatorilor – radiografii şi  tomografii dentare, sistem digital şi teleradiolog

Centrul Dental View Aviatorilor – radiografii şi tomografii dentare, sistem digital şi teleradiolog

radiografie dentară, radiografie dentară sector 1,  radiografie dentară Aviatorilor, radiografie den

 

YTS-Dental View este prima şi cea mai mare reţea de centre de imagistică din România, deţinând echipamente digitale de ultimă generaţie pentru realizarea de radiografii simple (retro-alveolare, periapicale), radiografii panoromice (ortopantomograme, OPG) cât şi tomografii computerizate CBCT (cu fascicul conic), alături de specialişti radiologi cu înaltă expertiză.

 

Astfel, Centrul Dental View din Aviatorilor (Bd Aviatorilor 63, sector 1, Bucureşti) – radiografie dentară sector 1, unul dintre cele 8 centre de excelenţă ale companiei (Bucureşti şi Oradea), furnizează tomografie computerizată Cone Beam (CBCT) 3D și ortopantomograme panoramice 2D de înalt nivel, realizate cu echipamente cu raze X foarte precise și minimizate ca radiaţie de expunere.

 

La aceste investigaţii radiologice digitale se adaugă şi implementarea şi lucrul cu noul sistem de teleradiologie, care permite, mai ales în condiţiile actuale ale pandemiei de COVID – 19, trimiterea la distanţă a datelor, lucrul eficient de interpretare a imaginilor, de către radiologi şi medici, de oriunde, inclusiv de acasă, analiza simultană a imaginilor etc.

 

Dotări, date tehnice şi atribute

 

  • Computerul tomograf cu fascicul conic Planmeca ProMax 3D Mid

 

Computerul tomograf cu fascicul conic CBCT ProMax 3D Mid, din dotarea Centrului din Aviatorilor, sector 1, Bucureşti (radiografie dentară sector 1), este un echipament avansat, multifunc-ţional, care poate realiza atât radiografii 2D (adică radiografii panoramice, bitewing-uri digitale, teleradiografii, radiografii ATM, radiografii ale sinusurilor maxilare), cât și tomografii computerizate 3D.

 

Imaginile preluate sunt foarte clare din punct de vedere radiologic, aparatul Planmeca ProMax 3D Mid producând imagini la o rezoluție excepțională.

 

Tomografiile computerizate 3D obținute cu ajutorul CBCT Planmeca Promax 3D Mid furnizează medicilor stomatologi și radiologilor posibilitatea de a examina până la cel mai mic detaliu zona de interes și, în același timp, de a emite cel mai scăzut nivel de radiații dintre toate aparatele disponibile momentan pe piață.

 

  • Modului software asociat Romexis Planmeca 3D

 

Computerul tomograf are conexat modulul software digital Romexis Planmeca 3D, extrem de util şi compatibil cu toate software-urile de utilitate clinică, tehnică (realizarea digitală a lucrării dentare), cât şi de management optim al resurselor (ERP), al cărui rol este, în principal, acela de a asambla imaginile furnizate de computerul tomograf într-o singură imagine 3D unitară (radiografie dentară sector 1).

 

Orice tip de date 3D, într-un format de fișier standard, poate  fi importat sau exportat din Romexis. Software-ul permite, de asemenea, transformarea datelor volumetrice DICOM într-un model de suprafață, ce poate fi exportat, şi el, sub forma unui fişier STL.  

 

Despre formatul de fişier STL

 

STL este un format de fișier nativ pentru software-ul CAD de stereolitografie, creat de 3D Systems. STL este, de asemenea, cunoscut sub numele de Standard Tessellation Language. Acest format de fișier este acceptat de multe alte pachete software; este utilizat pe scară largă pentru realizarea de prototipuri rapide și fabricarea asistată de computer.

 

Fișierele STL descriu doar geometria suprafeței unui obiect tridimensional, fără nici o reprezentare a culorii, texturii sau a altor atribute comune modelului CAD.

 

Se pot astfel exporta modele STL precum scanări, coroane, bonturi, căi respiratorii și nervi, fie ca un singur fișier, fie individual. Modulul Romexis 3D se poate integra, de asemenea, cu terţe software-uri, precum și cu portaluri și servicii de laborator, permițând livrarea și exportarea datelor cu un singur click (radiografie dentară sector 1).

 

Pe scurt, despre modul de lucru al centrelor imagistice Dental View

 

Toate unitățile de imagistică ale Dental View lucrează la înaltă rezoluție, cu o dimensiune a voxelului de 75 µm, special concepută pentru imagistica endodontică. Atunci când este asociat cu capacitățile superioare de integrare ale software-ului Romexis, tehnica este ideală pentru diagnosticarea endodontică și educarea pacientului.

 

Canalele radiculare, traumele, fracturile radiculare și resorbția rădăcinii pot fi ușor evaluate, ducând la diagnostice și planuri de tratament precise.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul YTS-Dental View din zona Aviatorilor (radiografie dentară sector 1), Bucureşti, aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS-Dental View , această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

 

Call Now Button