preloader
Blog
Cele mai cautate avantaje ale imaginilor digitale

Cele mai cautate avantaje ale imaginilor digitale

radiografie panoramica, tomografie dentar, computer tomograf, radiografi partiale, radiografie denta

 

În radiologia dentară, imaginile digitale (radiografiile dentare) oferă o gamă largă de avantaje în fața radiografiilor clasice. În primul rând, ele sunt mai detaliate și oferă imagini mult mai precise ale cavității orale. De asemenea, pot fi stocate și accesate ușor, fiind foarte utile în cazul consultațiilor de specialitate sau al investigațiilor radiologice complexe.

 

În continuare vom prezenta și avantajele care le fac să fie mult mai utilizate în ultimii ani:

 

  • Avantajul ecologic

 

Avantajul ecologic al digitalului faţă de convenţional include, pe lângă eliminarea hârtiei şi înlocuirea ei cu suportul mic, confortabil şi deosebit de încâpător al compact discului (CD), şi eliminarea dezvoltatorilor de filme și a substanțelor chimice ale acestora. A fost dintotdeauna dificilă, descurajantă chiar, sarcina păstrării acestor staţii de dezvoltare, petele şi mirosurile produse de soluţii neputând, cu toate eforturile, a fi eliminate.

 

Radiografia digitală vine cu eliminarea acestor neajunsuri produse de substanţele chimice, a zonelor de interior afectate de maculare şi, de asemenea, recuperează, pentru folosinţa activităţii practice de cabinet, spaţiul ocupat până acum de vechile echipamente care încercau recondiţionarea.

 

 

  • Avantajul reducerii radiaţiilor

 

Un alt factor de beneficiu deosebit de important este cel legat de reducerea radiaţiilor până la un nivel minim, reducere care se plasează în jurul valorii de până la 70% – 80% şi care se datorează utilizării senzorilor digitali.

 

Ca termen de comparaţie sugestiv, specialiştii centrului YTS Dental View  vă pot spune că nivelul de radiaţie emis şi resimţit de pacient la o radiografie dentară panoramică (a întregii guri) digitală este egal cu acela al unei radiografii dentare convenţionale locale (retroalveolare, periapicale), care vizează, deci, un singur dinte.

 

Importanţa acestei reduceri a cantităţii de radiaţie devine cu atât mai importantă în cazul procedurilor de plasare a unui implant sau al tratamentelor endodontice complexe, în care este necesar a fi utilizate mai multe imagini radiografice.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul YTS Dental View București, aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS Dental View, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

 

YTS Dental View vă așteaptă pentru a obține o imagine clară a situației dvs. dentare!

Call Now Button