preloader
Blog
CE ROL ARE RADIOGRAFIA DENTARĂ DIGITALĂ?

CE ROL ARE RADIOGRAFIA DENTARĂ DIGITALĂ?

Radiografia dentară digitală

 

Stomatologia zilelor noastre este de neconceput fără radiologia dentară. Aceasta are un rol esențial și de neînlocuit în efectuarea de tratamente dentare eficiente.

 

 

Radiografia dentară digitală

Reprezentare în plan a țesuturilor moi și dure, obținută prin expunerea zonei vizate la acțiunea radiațiilor X, radiografia dentară este modul în care medicii stomatologi “văd” în interiorul țesuturilor cavității orale.

Diferența față de radiografia dentară clasică este că filmul a fost înlocuit de un senzor digital, iar informațiile nu se accesează prin developare, ci prin citirea computerizată a informațiilor digitale și transpunerea lor în imagini.

Radiografia digitală a devenit un standard de calitate în radiologia dentară, fiind realizată conform cu cele mai moderne concepte. 

 

 

Rolul radiografiei dentare digitale

  • Diagnosticare corectă

Radiografia dentară este răspunsul la nelămuririle medicilor stomatologi, cu privire la diverse aspecte ale unui anumit caz clinic, imposibil de observat și analizat în cadrul unei simple consultații stomatologice.

Multe afecțiuni orale sunt nedepistabile cu ochiul liber, iar medicul nu poate pune un diagnostic bazat doar pe simptomatologia descrisă de pacient.

  • Prevenție

Cele mai multe afecțiuni orale sunt depistate cu ocazia radiografiilor dentare efectuate cu diverse ocazii sau, preventiv, cu o anumită regularitate.

Detectarea anomaliilor și afecțiunilor la timp, permite un tratament corect, eficient, cu minimă invazivitate, minime riscuri și maxime șanse de succes.

  • Obținerea de imagini clare, cu minime radiații

Digitalizarea radiologiei dentare înseamnă imagini foarte clare și detalii deosebite, cu o doză minimă de radiații.

 

 

Radiografia dentară digitală prezintă riscuri?

Radiografia dentară digitală prezintă riscuri?

Cu toții știm că atunci când mergem la dentist, este foarte probabil să avem nevoie de o radiografie dentară. Dată fiind frecvența ridicată a acestei investigații, este esențială alegerea unui centru de radiologie performant, cu echipamente moderne și specialiști experimentați în dozarea atentă și corectă a radiațiilor X, pentru fiecare pacient în parte.

Avansările medicinei dentare au condus la digitalizarea radiologiei. Radiografia dentară este în prezent, efectuată, în marile centre de radiologie, prin tehnologii digitale.

Tehnica digitală are ca principal beneficiu reducerea dozei de radiație necesară efectuării radiografiei cu până la 90%, prin scurtarea timpului de expunere, față de tehnica radiologică clasică.

 

 

Beneficii de bază ale radiografiei dentare digitale

  • Doză de radiații mult mai mică necesară efectuării radiografiei;
  • Imagini mult mai clare, cu detalii mai multe, pentru un diagnostic optim. O neclaritate în radiografie poate însemna o eroare de diagnostic și o eroare de tratament, timp pierdut, agravarea stării de sănătate dentară și afectarea altor dinți învecinați ;
  • Imaginile înregistrate pe senzor pot fi prelucrate computerizat, pentru a se evidenția anumite detalii;
  • Informațiile se stochează în siguranță într-o bază de date a centrului de radiologie;
  • Informațiile sunt foarte ușor de accesat, fiind disponibile oricând, de pe telefon sau laptop, tabletă, fără necesitatea purtării radiografiei masive, cu grija de a nu o pierde;
  • Rezultatul examinării poate fi transmis către oricine din lume, pentru o a doua opinie, sau în cadrul echipelor de tratament interdisciplinar;

 

Centrele de Radiologie și tomografie digitală YTS-Dental View stau la dispoziția pacienților, în 5 locații centrale ale Bucureștiului.

Centrele de Radiologie și tomografie digitală YTS-Dental View

Call Now Button