preloader
Blog
RADIOLOGIA SECOLULUI 21

RADIOLOGIA SECOLULUI 21

 

De la prima radiografie, efectuată în secolul 19, radiologia medicală a înregistrat o evoluţie continuă.

 

Razele Röntgen au fost descoperite întâmplător, de către fizicianul german Wilhelm Conrad Röntgen, în timpul unui experiment.

Pentru mult timp, au fost considerate inofensive, fiind utilizate fără restricţii, chiar şi in magazinele de pantofi, pentru a determina dacă poziţia piciorului într-un anumit pantof este sănătoasă. 

 

Ulterior, atunci când s-a înţeles faptul că trebuie utilizate doar în cazul in care avantajele sunt mai mari decât riscurile, au început studiile pentru obţinerea de imagini radiologice cu reducerea nivelului de radiaţii.

 

Pentru a înţelege stadiul de evoluţie la care a ajuns în prezent radiologia dentară, trebuie să cunoaştem factorii cheie ce marchează evoluţia sa.

  • Radiaţii din ce în ce mai reduse.

Radiaţiile sunt principala problemă în ceea ce priveşte radiologia medicală.

Avantajul radiologiei dentare este că, în timp, ştiinţa a evoluat foarte mult, fiind domeniul radiologic medical cu cea mai slabă expunere la radiaţii.

În prezent, imaginile radiologice se efectuează în condiţii incomparabile cu cele de acum 20 de ani, de exemplu.

Radiografiile dentare prezintă un nivel foarte scăzut de radiaţii, fapt de care beneficiază atât pacienţii, cât şi medicii, putându-le utiliza pentru realizarea în siguranţă de tratamente şi intervenţii chirurgicale.

 

 

  • Tehnologie digitală

 

 

Digitalizarea radiologiei dentare reprezintă un mare pas înainte, din toate punctele de vedere:

–        uşurinţa accesării informaţiilor;

–        rapiditatea efectuării tomografiilor şi radiografiilor dentare;

–        eliminarea filmului radiologic;

–        reducerea radiaţiilor cu 80-90%, faţă de echipamentele clasice;

–        calitatea mult mai înaltă a imaginilor.

 

 

  • Tomografii rapide şi comode.

 

 

Tehnologia CBCT reprezintă punctul culminant al avansării radiologiei dentare. Tomografiile dentare efectuate cu această tehnologie se bazează pe un fascicul conic de raze, fapt ce limitează zona expusă şi cantitatea de radiaţii absorbite de organism.

Această tehnologie a fost destinată special stomatologiei, pentru evitarea intervenţiilor chirurgicale şi depistarea afecţiunilor din timp.

 

 

  • Utilizarea radiaţiilor X în diverse scopuri, precum studierea artefactelor, în arheologie, sistemele de securitate din aeroporturi, în artă, în cadrul operaţiunilor militare şi nu numai.

 

 

 

 

  • Imagini radiologice foarte clare.

 Radiologia secolului nostru este total diferită de cea a secolelor trecute, inclusiv prin claritatea imaginilor şi multitudinea detaliilor.

Fiecare detaliu contează, fiecare lucru neclar poate determina un diagnostic eronat şi un tratament ineficient.

În antiteză, fiecare detaliu bine clarificat reprezintă o informaţie esenţială ce poate completa un puzzle informațional ce duce la un plan de tratament de succes.

 

 

  • Arhivare electronică, sigură.

Aceasta este apanajul tehnologiilor radiologice digitale. Arhivele electronice, care beneficiază de back-up-uri regulate, sunt mult mai sigure decât păstrarea radiografiilor pe film, în dosare.

Accesarea lor este deosebit de facilă, imaginile digitale nepierzându-și detaliile şi claritatea în timp.

 

 

  • Transmitere a imaginilor radiologice direct către medic, pe E-mail sau Whatsapp.

 

 

 

  • Soft-uri de simulare a tratamentelor stomatologice şi intervenţiilor chirurgicale.

Tehnologia prezentului ne oferă posibilităţi la care înaintaşii noştri doar îndrăzneau să viseze, în trecut.

Astăzi, se efectuează intervenţii chirurgicale de inserare a implanturilor, ghidate chirurgical, după ce, în prealabil, au fost analizate date radiologice legate de cantitatea ţesutului osos în zonă, prezenţa structurilor vitale ce trebuie evitate, toate conducând la stabilirea traiectoriei corecte şi sigure a viitoarei intervenţiei chirurgicale.

 

Prezentul ne oferă beneficiul avansărilor tehnologice. Acestea conduc spre diagnostice sigure, depistarea afecţiunilor dentare încă din stadiu incipient şi prevenirea agravării, tratamente eficiente şi intervenţii chirurgicale sigure.

 

 

RADIOLOGIA SECOLULUI 21 NE ADUCE ZÂMBETE SĂNĂTOASE !

YTS-Dental View vă este aproape, prin furnizarea de servicii de radiologie dentară digitală cu cele mai noi echipamente şi cea mai scăzută doză de radiaţii!

 

 

 

 

Contactează-ne

Call Now Button