Blog
Tomografia dentară CBCT- Aspecte clinice și calitative

Tomografia dentară CBCT- Aspecte clinice și calitative

radiografie panoramica, tomografie dentar, computer tomograf, radiografi partiale, radiografie denta

 

Tomografia dentară CBCT a devenit un instrument formativ important în diagnosticul și planificarea tratamentelor dentare.

 

Aceasta oferă o gamă largă de aplicații clinice, inclusiv examinarea anomaliilor dentare, a traumatismelor și fracturilor, a plasării implanturilor și a patologiei dinților și a rădăcinilor. Acest articol trece în revistă aspectele clinice și calitatea tomografiei dentare CBCT.

 

Radiografiile dentare au fost folosite de mult timp pentru a detecta afecțiunile orale, dar tehnologia mai recentă, sub forma tomografiei dentare computerizate cu fascicul conic (CBCT), este mult mai eficientă.

 

Tomografia dentară CT cu fascicul conic are o sensibilitate și o specificitate mai mare în detectarea resorbției radiculare decât radiografiile panoramice sau 2D.

 

Tomografia dentara computerizată pe care o puteţi realiza la centrul imagistic de top YTS Dental View, reprezintă un instrument deosebit de important pentru diagnosticul şi planificarea strategică a tratamentului destinat – printre altele – dinţilor afectaţi de această afecţiune.

 

 

Avantajele tomografiei dentare digitale

 

În primul rând tomografiile dentare computerizate obținute cu ajutorul CBCT furnizează medicilor mult mai multe informații decât cele obținute în mod normal, din interpretarea unei radiografii/ tomografii clasice.

 

Densitatea osoasă, dimensiunile la scara 1 : 1 a dentiției și a structurilor învecinate sunt doar câteva din informațiile suplimentare obținute prin efectuarea unei tomografii cu ajutorul CBCT, informații vitale în stabilirea unui diagnostic și al unui plan de tratament potrivit.

 

Imaginile tomografice pot fi suprapuse şi segmentate, permiţând astfel, pentru tratamentele din diferite specialităţi stomatologice, compararea porţiunilor radiculare ale dinţilor afectaţi.

 

De asemenea, investigaţiile imagistice digitale 3D permit observarea şi studierea modificărilor prezente în camera pulpară – obiect al unor studii deja receptate.

 

Dar, pe lângă acestea, este important a sublinia prezenţa şi a altor modificări asupra cărora tomografia CBCT îşi apleacă “ochiul” vigilent, cum ar fi:

  • subţierea exagerată a feţelor dentinale ale segmentului radicular (rădăcinii dintelui)
  • mărirea canalului radicular
  • alterarea morfologiei radiculare (aspect rotunjit)
  • aspectul resorbtiv al dentinei radiculare

radiografie panoramica, tomografie dentar, computer tomograf, radiografi partiale, radiografie denta

 

Calitatea CBCT-ului de instrument formativ pentru profesionişti

 

Rapoartele care utilizează noi metodologii, cum ar fi suprapunerea imaginilor tomografice, sunt importante pentru a verifica şi îmbunătăţi cunoștințele altor profesioniști, permițând:

  • o mai bună înțelegere a anomaliilor
  • diagnosticarea precoce
  • abordarea corectă a tratamentului și conservarea astfel a dinților
  • pentru stabilirea prevalenței

 

Înaintea începerii oricărui tratament, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. cefalo-oro-dentară.

 

Centrele Dental View din Bucureşti, aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul!

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la Dental View, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

YTS Dental View vă așteaptă pentru a obține o imagine clară a situației dvs. dentare!

Apelează Vezi locațiile