preloader
Blog
TOMOGRAFIA CBCT, REALIZATĂ DE CENTRELE DENTAL VIEW, ÎN FOLOSUL TRATAMENTELOR DENTARE OPTIME

TOMOGRAFIA CBCT, REALIZATĂ DE CENTRELE DENTAL VIEW, ÎN FOLOSUL TRATAMENTELOR DENTARE OPTIME

YTS-Dental View, prima şi cea mai marea reţea de centre de imagistică dentară din România aplică aceeaşi normă a calităţii şi a raportului calitate-preţ la serviciile furnizate de oricare din cele opt centre ale sale din Bucureşti şi Oradea. Peste 1200 de pacienţi apelează zilnic la serviciile şi specialiştii de top ai acestei companii.

 

Este util a enumera beneficiile şi avantajele medicilor dentişti şi pacienţilor oferite de programul YTS-Dental View de parteneriat şi fidelizare:

 

 • Acces la cea mai performantă aparatură radiologică digitală în oricare parte a capitalei;
 • Personal calificat și responsabil, cu mulți ani de experiență;
 • Investigații radiologice la cea mai înaltă rezoluție și calitate din București şi Oradea;
 • Radiografii și tomografii dentare obținute cu cele mai mici doze de radiații;
 • Prețuri avantajoase și reduceri semnificative pentru investigațiile livrate în variantă digitală;
 • Radiodiagnostic corect și complet;
 • Livrare online a radiografiilor, tomografiilor și seturilor ortodontice;
 • Arhivare electronică a tuturor investigațiilor radiologice;
 • Programe computerizate pentru implantologie și ortodonție;
 • Software și training medical specializat pentru interpretarea radiografiilor și CBCT-urilor;
 • Soluție informatică de management al pacienților, trimiterea electronică la radiologie și transfer automat al investigațiilor direct în fișa pacientului.

 

tomografie dentara bucuresti, tomografie dentara digitala bucuresti, tomografie dentara dental view
 

Dental View are în dotare cea mai avansată tehnologie investigatorie

 

Tomografiile computerizate atât de necesare diagnosticării dentare 3D sunt realizate la cel mai înalt nivel în centrele aparţinănd YTS-Dental View (tomografie dentară Bucureşti) cu tehnologia de ultimă oră a computerului tomograf cu fascicul conic Planmeca ProMax 3D Mid, împreună cu modulul software asociat Romexis 3D.

 

Promax 3D MID este un CT multifuncțional care poate realiza atât radiografii 2D (adică radiografii panoramice, bitewing-uri digitale, teleradiografii, radiografii ATM, radiografii ale sinusurilor maxilare), cât și tomografii computerizate 3D.

 

Imaginile preluate sunt foarte clare din punct de vedere radiologic, aparatul Planmeca Promax 3D Mid producând imagini la o rezoluție excepțională.

 

Tomografiile computerizate 3D obținute cu ajutorul CBCT Planmeca Promax 3D Mid furnizează medicilor stomatologi și specialiștilor posibilitatea de a examina până la cel mai mic detaliu zona de interes și, în același timp, emite cel mai scăzut nivel de radiații dintre toate aparatele disponibile momentan pe piață.

 

La rândul său, modulul software Romexis 3D (tomografie dentară Bucureşti) este o alegere superioară pentru toate imaginile 3D dentare, deoarece permite utilizatorilor să gestioneze imagini CBCT, modele de suprafață, fotografii 3D și chiar înregistrări de mișcare maxilară 4D într-o singură interfață.

 

Modulul funcţionează optim pentru vizualizarea simplificată și rapidă a imaginilor și oferă instrumentele necesare pentru planuri și analize de tratament avansate.

 

Planmeca Romexis pentru toate nevoile și specialitățile

 

Modulul Romexis 3D permite utilizatorilor să facă totul, deoarece oferă instrumente avansate de imagistică 3D concepute special pentru diverse specialități și domenii ale stomatologiei, precum ortodonția, prostodonţia, implantologia, endodonția, chirurgia maxilo-facială și stomatologia generală.

 

Ce trebuie să ştiţi despre scanările CT dentare?

 

Să luăm drept exemplu, dintre tratamentele stomatologice, tratamentele complexe dedicate implanturilor dentare. În acest caz, medicul dentist implantolog va dori să ştie ce se află sub suprafata gingiilor şi a coroanelor dentare, zone care nu pot fi observate prin investigaţie vizuală, oricât ar fi aceasta de minuţioasă. Acestea sunt zonele în care scanarea CT îşi joacă importantul rol.

 

CT înseamnă tomografie computerizată, scanerul CBCT (Cone Beam Computerized Tomography) este un echipament special conceput, care lucrează prin trimiterea unui fascul conic divergent de raze X asupra zonelor de interes.

 

O scanare CT creează o serie de imagini cu raze X de o calitate înaltă a imaginii, aceste imagini fiind apoi asamblate împreună folosind tehnologie computerizată avansată pentru a forma o serie de “felii” imagistice. Medicul dentist vă poate astfel vedea şi analiza structurile interne ale capului, feței și gâtului în 3 dimensiuni și cu un grad ridicat de precizie.

 

Un scaner CBCT, precum cel utilizat în centrele de imagistică stomatologică ale Dental View (tomografie dentară Bucureşti) emit de obicei un nivel mai scăzut de radiații decât scanările CT la scară mai mare,  întâlnite de obicei în ambulatoriile spitalelor.

 

Ce se poate vedea la o scanare CT?

 

Prin realizarea unei tomografii computerizate de tip CBCT şi analizarea ei de către medicul dentist, acesta va putea studia cu precizie structurile osoase din jurul feţei, gâtului, cavităţii nazale şi sinusurilor.

 

Acest lucru îi permite medicului să depisteze şi evalueze orice boală aflată în curs de desfășu-rare și, de asemenea, să planifice tratamentele chirurgicale. Deşi, trebuie să specificăm că computer tomograf Cone Beam dentar nu poate oferi la fel de multe detaliile precum un CT ambulatoriu și, prin urmare, nu poate fi utilizat pentru a evalua structurile țesuturilor moi, cum ar fi mușchii, ganglionii limfatici, nervii și glandele.

 

Principalele scopuri ale unei tomografii CBCT

 

Datorită performanţelor sale, computerul tomograf de tip Cone Beam (fascicul conic) (tomografie dentară Bucureşti) este tot mai larg apreciat şi achiziţionat de centrele imagistice şi cabinetele stomatologice care au nevoie de acest echipament avansat în principal în următoarele scopuri:

 

 • Pentru a planifica plasarea exactă a implantului dentar înainte de operație;
 • Evaluarea cantității osoase înainte de plasarea implantului dentar, în special în ceea ce privește localizarea sinusurilor și determinarea posibilelor tratamente asupra lor;
 • Evaluarea și localizarea canalelor nervoase vitale înainte de inserarea implantului dentar;
 • Planificarea extracției chirurgicale a dinților de minte afectați;
 • Detectarea și monitorizarea tumorilor maxilarului;
 • Localizarea și identificarea originilor patologice ale durerii cronice.
   

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. dento-orală. Centrele Dental View (tomografie dentară Bucureşti), aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteap-tă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  unul dintre centrele YTS – Dental View această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Call Now Button