preloader
Blog
CE ESTE AMPRENTA DIGITALĂ?

CE ESTE AMPRENTA DIGITALĂ?

CE ESTE AMPRENTA DIGITALĂ?

 

Amprenta digitală reprezintă o tehnologie de vârf, care permite medicului stomatolog să creeze un model virtual, computerizat, al ţesuturilor moi şi dure din cavitatea orală, utilizând dispozitive de scanare optică.

Tehnologia digitală utilizată în scopul creării amprentei digitale surprinde imagini foarte clare, în doar câteva minute de scanare.

Odată inventată şi implementată, amprentarea digitală a devenit rapid preferata medicilor stomatologi din întreaga lume.

 

Amprentă dentară digitală versus amprentă tradiţională

Ceea ce face amprenta digitală atât de populară, este chiar simplitatea acesteia. Sunt necesare: un dispozitiv de amprentare digitală, un computer şi un soft de prelucrare a imaginilor.

Amprentarea clasică implică utilizarea de consumabile precum materialele de amprentare. Acele materiale conţin substanţe chimice, nu sunt benefice nici din punct de vedere ecologic, nici pentru sănătatea pacienţilor.

Amprenta digitală este mult mai rapidă decât cea clasică, efectuându-se în doar câteva minute. Vechea metodă de amprentare impune stresul de a sta nemişcat până când se întăreşte materialul de amprentare.

 

CE ESTE AMPRENTA DIGITALĂ

 

Datorită acurateței digitale, nu sunt necesare reamprentări, aşa cum deseori era cazul cu amprentele clasice, din cauza erorilor umane şi problemelor inerente. Apăreau defecte  produse de mişcarea pacientului, de grăbirea prematură a procesului, de formarea bulelor de aer, etc. 

Această metodă inovatoare de amprentare elimină disconfortul major resimţit de pacient în urma amprentării clasice, disconfort determinat de reflexul de vomă.

Amprenta digitală serveşte ca suport pentru realizarea de modele reale, prin intermediul printării 3D a arcadelor.

Un beneficiu major al amprentei digitale este faptul că poate fi uşor transmisă oriunde în lume, pentru obţinerea unei a doua opinii, de la alţi specialişti.

 

Sau cazul poate fi dezbătut în teleconferinţă, în comisii interdisciplinare, găsindu-se soluţia cea mai bună, prin utilizarea expertizei mai multor specialişti.

Prin comparaţie, această metodă este un vis împlinit, atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici.

 

Cel mai performant sistem de amprentare digitală – Trios Color Pod

 

 

Centrele de radiologie dentară digitală YTS-Dental View sunt dotate cu scannere intraorale ce realizează amprente digitale performante.

 

Printre avantajele deosebite ale acestui scanner se număra faptul că:

  • Reduce stresul datorat șlefuirilor prelungite;
  • Reduce numărul vizitelor la cabinet pentru efectuarea unui tratament;
  • Reduce timpul petrecut în cabinet;
  • Determină o precizie foarte înaltă a lucrărilor realizate cu ajutorul său;
  • Este foarte confortabil, atât pentru pacient, cât şi pentru medic;
  • Reprezintă o tehnologie foarte performantă, ce permite obţinerea de mii de imagini, ce îmbinate, produc o imagine 3D, virtuală, manevrabilă computerizat pentru realizarea de simulări de tratament.

 

Centrele de radiologie dentară digitală YTS-Dental View te aşteaptă cu cele mai noi tehnologii în domeniu, pentru investigaţii sigure şi calitative.

 

 

Call Now Button