preloader
Blog
GHIDUL CHIRUGICAL – PRECIZIE DIGITALĂ ȘI SIGURANȚĂ

GHIDUL CHIRUGICAL – PRECIZIE DIGITALĂ ȘI SIGURANȚĂ

GHIDUL CHIRURGICAL

 

Ce este ghidul chirurgical

După cum spune şi numele acestuia, ghidul chirurgical ghidează medicul chirurg care realizează o intervenţie de implantologie.

Ghidul chirurgical arată ca o gutieră dentară, cu decupaje în zonele optime inserării implanturilor.

Aceasta este realizat pe baza unor măsurători digitale extrem de precise, astfel încât:

  • se potriveşte exact pe conturul dinţilor şi gingiei;
  • este perforat fix acolo unde implantul trebuie să fie introdus, pentru cea mai optimă osteointegrare şi evitarea pericolului atingerii structurilor sensibile.

 

 

De ce să alegeţi ghidul chirurgical?

În prezent, datorită existenţei acestei posibilităţi de ghidare chirurgicală, medicii chirurgi sunt puşi în faţa deciziei de a utiliza un ghid sau de a lucra în mod tradiţional.

Pentru cele mai multe clinici moderne, această opţiune digitală a devenit indispensabilă, fiind o regulă respectată în vederea realizării unui tratament de implantologie de succes.

Cele mai frecvente complicaţii în implantologie apar datorită poziţiei greşite a implanturilor, a nerespectării poziţiei planificate sau chiar a neplanificării sale digitale, încă de la început.

În cele mai multe cazuri, succesul implantării ţine de inserarea lor aproape perfectă, cu o marjă de eroare de sub 1 mm de poziție și sub 3 grade în angulație. Această precizie este foarte dificil de obţinut în timpul intervenţiei, de către medic, fără ghidare digitală.

 

Precizia digitală a ghidului chirurgical

GHID CHIRURGICAL IN BUCURESTI

Graţie ghidului chirurgical, intervenția chirurgicală se efectuează în prezent, cu mai multă precizie, siguranță și predictibilitate ca niciodată în trecut.

Precizia sa este dată chiar de eliminarea erorilor umane, prin digitalizarea întregului proces de stabilire a poziţiei exacte a implantului dentar.

 

În soft-uri specializate, se simulează inserarea în diverse poziţii, până când este stabilită cea ideală. Practic, medicul are şansa de a efectua mai multe încercări şi de a vedea de fiecare dată ce a greşit, până intervenţia iese perfect.

Şi întregul proces este realizat în baza reprezentărilor 3D ale interiorului cavităţii orale, în cele mai mici detalii, invizibile ochiului uman.

 

Ghidul chirurgical se realizează pe baza unei tomografii computerizate cu fascicul conic, în urma căreia se pot analiza foarte detaliat structura osoasă și formațiunile anatomice vecine viitoarei intervenții chirurgicale (dinți, nervi, sinus maxilar, fose nazale, glande salivare).

Amprentarea digitală a cavității bucale cu ajutorul scannerului intra-oral oferă informaţii preţioase suplimentare planificării computerizate a inserării implantului în poziţia ideală.

Medicul va suprapune amprenta digitală și CBCT-ul și va stabili poziţia ideală a viitoarelor implanturi, în aşa fel încât să evite orice pericol şi astfel să fie într-o poziție perfectă atât din punct de vedere chirurgical, cât și protetic;

Ghidul chirurgical este apoi printat cu ajutorul unei imprimante 3D, pentru a reproduce mulajul zonei şi poziția exactă, prestabilită computerizat, pe care o va avea implantul ca urmare a intervenţiei chirurgicale de inserare în os.

 

Alte importante beneficii ale Ghidului chirurgical

 

GHID CHIRURGICAL BUCURESTI

 

  • Intervenția chirurgicală este mai scurtă, confortul pacientului şi al medicului fiind mult mai mare;

 

  • Procedura este mai puțin invazivă, sângeroasă și dureroasă. Utilizarea tehnicilor minim invazive duc la reducerea considerabilă a durerii postoperatorii şi a edemului. Timpul de vindecare este unul cu mult mai scurt;

 

  • Uneori este posibilă plasarea imediată a coroanei pe implant – One Day Implant;

 

  • Riscuri mult reduse, excluzând problemele apărute ca urmare a poziţionării greşite în os a implantului.  Acest fapt conduce la evitarea stresului pacientului şi medicului, pentru că nu mai există surprize neplăcute;

 

  • Predictibilitatea costurilor şi eliminarea costurilor suplimentare neprevăzute la inserarea implanturilor  (implanturi suplimentare, bonturi speciale, ca urmare a planificării predictibile;

 

  • Rezultate estetice deosebite, foarte apropiate de aspectul natural. Această calitate se datorează faptului că medicul lucrează în paralel şi cu partea estetică  şi cu cea funcţională.

În soft-ul special, medicul vede rezultatul, adică aspectul final al dintelui după inserarea implantului şi montarea coroanei dentare. De aici pornesc simulările ce modifică poziţia implantului până când se obţine un dinte artificial perfect poziţionat, în armonie cu ceilalţi dinţi alăturaţi şi antagonişti, dar şi o poziţie a implantului ce oferă şanse maxime de osteointegrare şi a cărui inserare evită structuri anatomice învecinate, pentru deplină siguranţă. 

  

Centrele de Radiologie Digitală YTS Dental View îţi vin în ajutor cu investigaţii CBCT de cea mai înaltă calitate, amprentare digitală cu scanner intraoral şi ghiduri digitale, ce vor da precizie maximă şi vor elimina riscurile intervenţiilor de implantologie orală.

 

Call Now Button