Tomografie CBCT

CBCT Planmeca ProMax 3D MID

Centrul YTS-Dental View din Piata Muncii este primul centru de imagistica dentara din Romania care are in dotare Computerul Tomograf cu Fascicul Conic Planmeca ProMax 3D MID. Promax 3D MID este un CT multifunctional care poate realiza atat radiografii 2D (adica radiografii panoramice, bitewing-uri digitale, teleradiografii, radiografii ATM, radiografii ale sinusurilor maxilare), cat si tomografii computerizate 3D. Imaginile preluate sunt foarte clare din punct de vedere radiologic, aparatul Planmeca Promax 3D MID producand imagini la o rezolutie exceptionala.

Tomografiile computerizate 3D obtinute cu ajutorul CBCT Planmeca Promax 3D MID furnizeaza medicilor stomatologi si specialistilor posibilitatea de a examina pana la cel mai mic detaliu zona de interes si, in acelasi timp, emite cel mai scazut nivel de radiatii dintre toate aparatele disponibile momentan pe piata.

Doze foarte scazute de radiatii

Utilizarea Planmeca ProMax 3D MID sau a oricarui tip de computer tomograf cu fascicul conic implica expunerea pacientului la radiatii ionizante (raze X). Fata de radiologia clasica, nivelul de radiatii este radical redus in cazul scanarii cu ajutorul CBCT. Pentru a ne face o idee concreta asupra radiatiei la care ne expunem, trebuie sa tinem cont ca o tomografie computerizata obtinuta cu Planmeca Promax 3D este echivalentul unui status dentar complet RX. In cazul Planmeca Promax 3D o tomografie computerizata 3D are o durata medie de expunere la radiatii de doar 6 secunde pentru o scanare de 18 secunde, iar in urma procedurii se obtin peste 300 de imagini.

Imagini clare si precise

Informatiile 3D legate de structura anatomica a pacientului sunt preluate la scara 1:1 si sunt stocate sub forma de voxeli. Voxelul este o unitate cubica de volum si poate fi considerat corespondentul 3D al pixelului. Culoarea fiecarui voxel (cub) indica densitatea structurii anatomice corespunzatoare la nivelul obiectului original. Acest plus de informatie pe care il aduce o scanare 3D poate fi un factor determinant in alegerea tratamentului in domenii precum implantologie, ortodontie, chirurgie BMF etc.

Software de vizualizare pentru medici

Pentru vizualizarea imaginii preluate cu ajutorul CBCT Planmeca Promax 3D, medicii si specialistii beneficiaza de un software gratuit – Romexis - 3D cu ajutorul caruia imaginile pot fi manipulate pentru a arata diverse unghiuri, se pot masura adancimi, grosimi, densitati

Pentru mai multe detalii despre Computerul Tomograf cu Fascicul Conic va recomandam acest articolul:
“Ghidul Clinicianului pentru intelegerea Imagisticii Volumetrice cu Fascicul Conic"
Dr. Dale Miles

Descarca articol