Blog
RADIOLOGIA DENTARĂ SECTOR 3, BUCUREȘTI ȘI CENTRUL EI DE EXCELENȚĂ “YTS – DENTAL VIEW”, PIAȚA MUNCII

RADIOLOGIA DENTARĂ SECTOR 3, BUCUREȘTI ȘI CENTRUL EI DE EXCELENȚĂ “YTS – DENTAL VIEW”, PIAȚA MUNCII

Da, este o realitate: Centrul Dental View din Piaţa Muncii, Bucureşti (Şos. Mihai Bravu 223, sector 3) este prima unitate de acest gen din România în care a fost introdus Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (CBCT) Planmeca ProMax 3D MID. Iar în toţi anii care au urmat, specialiştii de top ai acestui Centru şi-au desăvârşit calitatea muncii cu această super-tehnologie, ajungând la performanţe care pentru medicii dentişti reprezintă un ajutor de nepreţuit în fluxul lor clinic-procedural.

 

radiologie dentara, radiologie dentara Piata Muncii, radiologie dentara sector 3

 

Despre CBCT şi programul computerizat Planmeca Promax 3D MID

 

  • Promax 3D MID este un CT multifuncțional care poate realiza atât radiografii 2D (adică radiografii panoramice, bitewing-uri digitale, teleradiografii, radiografii ATM, radiografii ale sinusurilor maxilare), cât și tomografii computerizate 3D. Imaginile preluate sunt foarte clare din punct de vedere radiologic, aparatul Planmeca Promax 3D MID producând imagini la o rezoluție excepțională.

 

  • Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (Cone Beam) prezintă numeroase avantaje în comparație cu un simplu film panoramic sau cu tomografiile obținute cu ajutorul CT-urilor clasice.

 

Tomografiile computerizate obținute cu ajutorul CBCT furnizează medicilor mult mai multe informații decât cele obținute în mod normal, din interpretarea unei radiografii/ tomografii clasice.

 

Densitatea osoasă, dimensiunile la scara 1:1 a dentiției și a structurilor învecinate sunt doar câteva din informațiile suplimentare obținute prin efectuarea unei tomografii cu ajutorul CBCT, informații vitale în stabilirea unui diagnostic și a unui plan de tratament optim.

 

Pacientul care aplelează la serviciile specialiştilor şi tehnologiei acestui Centru – Radiologie dentară, trebuie, de asemenea, să ştie că scanerul CBCT de utilitate în radiologia dentară emite de obicei un nivel foarte scăzut de radiaţii comparativ cu scanările CT de scară amplă, ce se găsesc obişnuit în ambulatoriul spitalelor. Deci, temerea frecventă a pacientului în aceasată privinţă nu trebuie să existe.

 

Ce se poate vedea la o scanare CT?

 

Tehnologia CBCT oferă medicului dentist capacitatea de a urmări cu precizie locația structurilor osoase din jurul feței, cavității nazale și sinusurilor. Ce poate fi important decât acest lucru, care îi permite dentistului să evalueze orice boală în curs de desfășurare și, de asemenea, să planifice tratamente chirurgicale? Nimic nu va scăpa observaţiei sale. Orice anomalie de ordin medical va fi sesizată şi circumscrisă deciziei imediate (chirurgicale) sau de mai lungă durată (integrată planului terapeutic).

 

Cu toate performanţele sale, trebuie însă recunoscut în modul cel mai sincer că scanerul de tip Cone Beam dentar nu poate oferi la fel de multe detalii precum computerul tomograf din ambulatoriul spitalului, evaluarea structurii ţesuturilor moi, cum ar fi muşchii, ganglionii limfatici, nervii şi glandele rămânând în afara ariei lui de capacitate (vizualizare).

 

Însă nici nu este nevoie ca CBCT să se ocupe de astfel de structuri, căci, în cazul în care el depistează anomalii oro-dentare cu potenţial de gravitate ridicat, specialiştii de aici fac neîntârziat trimitere de analiză a situaţiei către medici şi, mai departe, către vizualizări radiologice complexe.

 

La ce foloseşte scanarea CBCT

 

Tehnologia de scanare cu fascicul conic (Cone Bean), din dotarea Centrului de radiologie dentară Dental View Piaţa Muncii – Radiologie dentară, este din ce în ce mai căutată, există astăzi tot mai multe cabinete stomatologice care achiziţionează acest echipament avansat şi care îl utilizează în următoarele scopuri:

 

  • Planificarea plasării exacte a implantului dentar înainte de operaţia chirurgicală propriu-zisă (care, în pofida performanţelor medicale la care s-a ajuns, nu este una uşoară);
  • Evaluarea cantității şi calităţii osoase înainte de plasarea implantului dentar, în special în ceea ce privește localizarea sinusurilor și determinarea posibilelor tratamente de remediere a sinusurilor;
  • Evaluarea și localizarea canalelor nervoase vitale înainte de plasare a implantului dentar;
  • Planificarea extracției chirurgicale a dinților de minte afectați;
  • Detectarea și monitorizarea tumorilor maxilarului;
  • Localizarea și identificarea originilor patologice ale durerii cronice.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View – Radiologie dentară, din Piaţa Muncii (Şos. Mihai Bravu 223, sector 3, Bucureşti), aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  YTS – Dental View, Piaţa Muncii,  această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Apelează Vezi locațiile