preloader
Blog
RADIOGRAFIA DENTARĂ DIGITALĂ – O FOARTE BUNĂ MODALITATE INVESTIGATORIE

RADIOGRAFIA DENTARĂ DIGITALĂ – O FOARTE BUNĂ MODALITATE INVESTIGATORIE

În cadrul discuţiei asupra avantajelor radiografiei digitale faţă de radiografia convenţională, continuăm cele prezentate în articolele anterioare şi evidenţiem faptul că radiografiile digitale sunt în general superioare celor pe bază de film şi nu îşi pierd calitatea atunci când sunt duplicate.

 

De asemenea, un aspect foarte important este cel legat de posibilitatea foarte uşoară de partajare a înregistrărilor dentare cu compania de asigurări a pacientului sau cu un alt medic stomatolog, atunci când se simte nevoia unei opinii suplimentare sau a transferului dosarului dentar al pacientului.

 

Sunt eliminate astfel incomodele şi voluminoasele dulapuri umplute cu file şi substante chimice corozive de developare, ca să nu mai vorbim de economisirea radicală a timpului de aşteptare.

 

Iar surpriza pacienţilor la contactul propriu cu noul sistem este una mare, căci ei înşişi îşi pot vedea în premieră dinţii într-un mod inedit, pe ecranul unui monitor şi fiindu-le dezvăluite necunoscute şi spectaculoase secrete dento-orale.

 

 

Feed-back-ul medic – pacient, în sistem digital

 

Astfel, pacienţii vor efectua vizitele la cabinetul dentar fară nici o temere, cu siguranţa a ceea ce îi aşteaptă, mai uşor din toate punctele de vedere şi îmbunătăţind, la rândul lor, climatul condiţiilor de lucru implicate în actul medical. Se crează astfel un valoros feed-back circular retroacţional, din care toată lumea are de câştigat.

 

Centrul de imagistică dentară din Colentina (Șos. Colentina 23, bloc 1B, IRTA, parter, sector 2, Bucureşti) (radiografie dentară Colentina), aparţinând primei şi celei mai mari reţele de centre de imagistică dentară din România, YTS-Dental View, companie ce deţine cele mai înalte standarde ale calităţii profesioniştilor şi aparaturii, utilizează raze X digitale cu radiaţii scăzute, deoarece  acestea sunt o modalitate eficientă și sigură de scanare a:

 

  • Cariilor dentare;
  • Abceselor dentare;
  • Pierderilor osoase;
  • Manierelor de dezvoltare şi erupţie a dinţilor;
  • Dinţilor afectaţi;

 

Condiţiile de realizare a unei prospectări şi evaluări iniţiale performante necesită utilizarea  radiografiilor (razelor X) pentru diagnosticare corectă şi fidelă înaintea începerii tratamentului de refacere dentară; simplul examen vizual este insuficient, el nu poate detecta nimic din ceea ce este sub gingie.

 

Reducerea substanţială a cantităţii de radiaţii

 

Deşi nici în cazul radiografiei dentare tradiţionale cantitatea de radiaţie nu este una de natură a crea spaime (acestea se înscriu mai întotdeauna în registrul exagerărilor şi copilăreştilor frici umane), radiografia dentară digitală, implicând imagistică de radiaţie redusă, utilizează şi mai puţine radiaţii decăt sistemul convenţional, reducerea fiind de până la 90%.

 

Ca termen de comparaţie, o radiografie digitală panoramică (ortopantomografie) – a tuturor dinţilor, deci – supune pacientul la o cantitate de radiaţie egală cu cea emisă de radiografia tradiţională în captarea imaginii aferente unui singur dinte.

 

La vârful metodelor investigatorii

 

Din punct de vedere al calităţii captării imaginilor structurilor osoase şi ale dinţilor din cavitatea orală, radiografia digitală – în afara, desigur, a tomografiei computerizate, care este o investigaţie şi mai complexă şi realizabilă la aceiaşi parametri de performanţă în Centrul Dental View – Colentina (radiografie dentară Colentina) – aceasta este modalitatea clinică cea mai sigură şi eficientă.

 

Radiografiile dentare convenţionale au fost şi sunt foarte încete, filmul necesită timp pentru developare; până când să poată ajunge efectiv în mîinile medicului stomatolog pentru evaluare, trecea o groază de vreme.

 

Cu razele X digitale, totul se face instantaneu. De îndată ce imaginea radiografică este captată, software-ul clinic procesează imaginea și o livrează pe monitorul din cabinet, pentru ca medicii să o poată citi împreună cu dvs.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View din Colentina (radiografie dentară Colentina), aparţinând celei mai mari şi performante reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

 

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  YTS-Dental View Colentina, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Call Now Button