CAPACITATE RADIOGRAFICĂ ȘI TOMOGRAFICĂ ÎNTR-UN SINGUR LOC: CENTRUL DENTAL VIEW, CRÂNGAȘI, SECTOR 6
Radiografiile dentare sunt utilizate de către medicii dentişti pentru localizarea aspectelor de profunzime, precum cariile, bolile sau problemele dentare care pot provoca leziuni ireversibile în timp. Ele relevă situaţia dinţilor şi a zonelor care le înconjoară – oase, ţesuturi moi.
Ce complicaţii pot fi diagnosticate prin utilizarea raxelor X?
Unele dintre complicațiile care pot fi diagnosticate prin utilizarea razelor X sunt:
- Leziunile dentare, cum ar fi rădăcinile dentare rupte;
- Deteriorarea structurii osoase;
- Vizualizarea structurii dinților care nu cresc corect, înainte de efectuarea tratamentelor ortodontice;
- Chisturi, creșteri solide sau tumori și abcese;
- Carierea dinților sub linia gingiei;
- Planificarea tratamentului pentru deteriorări mari, tratamentul canalului radicular, implanturile dentare și îndepărtarea dificilă a dinților;
- Monitorizarea creșterii și dezvoltării dinților și maxilarelor unui copil.
Imagistica 2D – înţelegând prin ea filmul standard şi razele X digitale –, deşi este mai scumpă şi emite niveluri mai ridicate de radiaţii, a fost folosită cel mai frecvent în domeniul imagisticii dentare. Însă ea a fost depăşită de recenta tehnologie radiografică, care este tehnologia de imagistică cu raze X dentare 3D, extrem de performantă şi care depăşeşte insuficienţele radiografiei convenţionale 2D.
Un excelent centru de imagistică bivalent
Centrul Dental View din zona Crângaşi a capitalei (Calea Crângași 29, clădirea Mega Image, etaj 1, sector 6) dispune atât de echipamentul special care se roteşte în jurul pacientului şi arată structurile osoase ale maxilarelor, articulaţiei maxilarului şi dinţilor dintr-o singură imagine, cât şi de computerul tomograf cu fascicul conic CBCT Planmeca ProMax 3D Mid, susţinut de modulul Romexis, ambele fiind instrumente de diagnosticare 3D deosebit de puternice.
El aparţine primei şi celei mai mari reţele de centre de imagistică din ţară, YTS-Dental View, posesoare de servicii şi echipamente ce răspund celor mai înalte standarde de calitate.
Radiografia mai sus descrisă este cunoscută sub numele de ortopantomografie, deoarece echipamentul se numeşte ortopantomograf. Această tehnică este utilizată pentru a detecta existența sau nu a problemelor orale care nu ar putea fi detectate printr-o simplă examinare vizuală.
Dintre avantajele tomografiei digitale în relevarea structurilor profunde
Iar Computerul Tomograf cu Fascicul Conic prezintă numeroase avantaje în comparație cu un simplu film panoramic sau cu tomografiile obținute cu ajutorul CT-urilor clasice.
- În primul rând, tomografiile computerizate obținute cu ajutorul CBCT furnizează medicilor mult mai multe informații decât cele obținute în mod normal, din interpretarea unei radiografii/ tomografii clasice.
- Densitatea osoasă, dimensiunile la scara 1:1 a dentiției și a structurilor învecinate sunt doar câteva din informațiile suplimentare obținute prin efectuarea unei tomografii cu ajutorul CBCT, informații vitale în stabilirea unui diagnostic și al unui plan de tratament optim.
De asemenea, vizualizarea de redare 3D a software-ului Romexis oferă o imagine de ansamblu imediată asupra anatomiei pacientului și servește ca un instrument excelent pentru educarea pacientului. Vă permite să vizualizați instantaneu imagini din diferite proiecții sau convertite în imagini panoramice și secțiuni transversale.
Instrumentele de măsurare și adnotare ale software-ului – cum ar fi urmărirea canalului nervos – susțin în continuare planificarea sigură și precisă a tratamentului.
Dintre virtuţile radiografiei panoramice digitale
Radiografia panoramică (RP) este o tehnică care permite vizualizarea structurilor maxilare, mandibulare și faciale într-o singură imagine. Această tehnică radiografică permite a fi examinate fracturile, patologiile, anomaliile de dezvoltare, dezvoltarea dinților, articulația temporomandibulară, sinusurile maxilare etc.
Indiferent dacă o leziune este în țesutul moale sau dur, nu se poate distinge pe imaginile RP. În aceste cazuri, pot fi utile radiografiile craniului posteroanterior sau proiecțiile Towne inversate. Amigdaloliţii (amigdalita cronică cazeosoasă), de pildă, apar ca radiopacități unice sau multiple care se suprapun porțiunii medii a ramului mandibular pe imaginile RP.
Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Centrul Dental View din Crângaşi, sector 6, Bucureşti (radiografie dentară Crângaşi), aparţinând primei şi celei mai mari reţele de imagistică dentară din România, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.
Nu ezitaţi în a realiza aici, la YTS-Dental View Crângaşi, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!