Ce este CBCT?

Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (CBCT) este o tehnologie de ultima generatie in domeniul imagisticii ce permite vizualizarea in plan tridimensional a zonelor scanate. Folosind un fascicul conic de raze X, scanerul CBCT are nevoie de o unica rotatie in jurul pacientului pentru a prelua sute de imagini ale zonei de interes, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul unui software de imagistica, in vederea obtinerii modelului virtual 3D al pacientului.

Intreaga procedura este de foarte scurta durata, iar gradul de expunere la radiatii in cazul unei tomografii computerizate realizate cu CBCT este echivalentul unui status dentar complet RX.

Pentru vizualizarea modelului 3D, medicii si specialistii beneficiaza de un software gratuit (Planmeca Romexis) cu ajutorul caruia imaginile pot fi manipulate pentru a arata diverse unghiuri, pot masura adancimi, grosimi, densitati, pot selecta numai anumite tesuturi etc.

Clinica DentalView este dotata cu Computerul tomograf cu fascicul conic ultraperformant Planmeca ProMax 3D.

Pentru mai multe detalii despre Computerul Tomograf cu Fascicul Conic va recomandam articolul “ Ghidul Clinicianului pentru intelegerea Imagisticii Volumetrice cu Fascicul Conic – Dr. Dale Miles “

Articol
Pentru mai multe detalii despre Computerul Tomograf cu Fascicul Conic va recomandam acest articolul: “Ghidul Clinicianului pentru intelegerea Imagisticii Volumetrice cu Fascicul Conic – Dr. Dale Miles “